Најновије

ЂУКАНОВИЋУ НИШТА НИЈЕ СВЕТО! Најсрамотније ударио на покојног митрополита Амфилохија!

Опозициона Демократска партија социјалиста Мила Ђукановића сматра неодговорним начин на који грађани и верни народ манифестују тугу због смрти митрополита Амфилохја, а посебно су забринути понашањем мандатара Здравка Кривокапића за којег кажу да својим актвним учешћем не препознаје тренутак да утиче на свест грађана о опасности таквог понашања.

Мило Ђукановић. (Фото: Јутјуб/Правда)

У саопштењу се наводи да "туга и изрази поштовања и уважавања према верском поглавару СПЦ не смеју да се претворе у неодговорну еуфорију у којој је све дозвољено".

Крајње необичним сматрају то што ће, како кажу, Јавни сервис свих грађана Црне Горе директно преносити сахрану митрополита, која може бити ризична за здравље људи, што је кажу директно кршење мера НКТ.

За Кривокапића кажу да се понаша супротно оном што се "очекује од неког ко треба да буде на челу владе грађана свих вера и националности".

"Он својим јавним објавама на друштвеним мрежама наступа искључиво са позиција пропагатора религије и посвећеног верника једне цркве у Црној Гори", наводи се у саопштењу у којем ДПС позива оне који су укључени у организацију испраћаја митрополита СПЦ да имају у виду, све изазове, а пре свега здравствене које прате један овакав догађај.

"Апелујемо на све да уваже и разуман позив грађанима из Митроплије од јуче да се придржавају прописаних мера, који у потпуности кореспондира са овим нашим упозорењем", додаје се у саопштењу.

Пацифик ће ускоро имати новог "господара неба" Више о томе ОВДЕ.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА