Најновије

ЗАР СМО ОВО ЧЕКАЛИ ТРИ И ПО МЕСЕЦА? Детонација: Нови премијер по мери Вучића!

После лажних избора одржаних 21. јуна, председнику Србије Александру Вучићу требало је 106 дана да на место премијерке постави Ану Брнабић. О његовој одлуци знале су и птице на Андрићевом венцу, а нережимски медију су то најавили 5. августа. И за ову одлуку Вучићу је требала драматургија, филмска прича, како би цела Србија испратила његово обраћање у медијима и одлуку да он заправо буде и даље премијер Србије.

Ана Брнабић (Фото: Јутјуб)

"Не разумем како да разумем" као и у протекле три године биће верни сарадник Александра Вучића, без свог мишљења и става, односно гласноговорник председника, јер је јавност навикла да прича оно што Вучић мисли. Оно мало слободних и независних медија, који нису под контролом СНС-а, одавно су открили и сукоб интереса Брнабићке, која је "ухлебила" брата Игора.

 После саслушаног мишљења представника изборних листа донео сам одлуку о предлогу за председника Владе Републике Србије. Ту одлуку донео сам, разуме се, у уставном и законском року. Имали смо више кандидата и на страначком нивоу сам о томе говорио. Хвала кандидата који су разумели моју поруку и који су рекли да не морају да обављају такву функцију и да су одани странци. Мандатар ће бити Ана Брнабић  - рекао је Вучић.

Ана Брнабић се борила жестоко, иако њен посао није било лак. Пре свега је радила све што може за грађане Србије, водила је одговорну политику којом се није додвоаравала ни страним силама, ни унутрашњим гфакторима који би нашли платформу за политичке сукобе. Радила је свој посао добро, била је одана Србији и борила се за интересе наше земље - рекао је Вучић.

Истакао је да ситнице има да замери новој - старој премијерки.

- Ани немам ништа крупно да замерим, ситнице свакако имам, али исто тако и неке ситнице могу да замерим и себи. Имао бих много више да замерим себи него њој. Инсистирао сам да размисли да се уведу још два министарства: за људска права, равноправност полова и друштвени дијалог и министарство за бригу о породици и демографији, што је за нашу земљу од кључног значаја.

Истакао је Вучић да је имао молбу за Ану Брнабић.

- Замолио сам је да 50 одсто чланова Владе буду жене како бисмо показали на делима како функционише равноправност полова. Верујем да ће она имати разумевања за тај захтев. Сви људи који буду радили у Скупштини и Влади морају да буду посвећени, биће великих промена у јавним предузећима и надам се да ће то донети нову снагу за Србију. Имајући у виду све изазове, уверен сам да ће Србија економски најбрже расти. Позивам народне посланике да пруже подршку Ани Брнабић и кабинету који буде предложила у наредним данима.

Ни реч о коалиционим партнерима

Вучић није говорио које ће странке чинити власт.

- Разговарао сам са свима око потенцијалних коалиција и очекујем одлуку мандатарке у наредним данима.

А затим и зашто је одлука о новој мандатарки донета 5. октобра, на дан када је 2000. године срушен режим Слободана Милошевића.

Пети октобар нисам изабрао јер се бавим симболима, већ јер је обичан радни дан, а јуче троје чланованије могло да дође на седницу Председништва. Ја не живим у прошлости, много сам више окренут будућности. Немам ни идолопоклонички ни осветнички однос према 5. октобру. Замерам на томе што су се, док је Србија пљачкана, чланови бивше власти постајали све богатији. Економска ситуација је била ужасна захваљујући лошем карактеру претходне власти. Што се тиче жеље да се нешто реши на силу: то раде кукавице или они са два часа физичког са поштедом. Нећете ништа на силу урадити.

Зашто је чекано 106 дана на новог мандатара?

Србија је име новог мандатара чекала 106 дана, а на крају се испоставило да никакве драме није било.

- Мени је било потребно да направим концепт како ће да изгледа Влада, разговарао сам са свима. За то време људи су могли да виде да сам радио, за разлику од оних који су се брчкали по мору. За то време сам био са Путином, Ердоганом, био сам у Бриселу и Вашингтону... Видите колико је много тога стало у то кратко време - рекао је Вучић и додао:

- Што се тиче Ане Брнабић, она је допринела да Србија буде број један по стопи раста, у августу смо имали позитивну стопу БДП, чиме мало која земља може да се похвали. Ана се бори за своју земљу и штити интересе своје земље. Захваљујући њој успели смо да направимо фантастичан резултзат, да извозни део нашег ИТ сектора достигне 5,9 одсто БДП, што је страховити напредак. Верујем да ћу и следећи пут за мандатара именовати неког из блиског окружења.

У Хрватској завршни процес рехабилитације усташког покрета, више о томе ОВДЕ!

Извор: Директно

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА