Најновије

Доктор Стојановић јутрос саопштио језиве бројке: Бојим се да ће се за само један дан десити страшна ствар

Директор Клиничко-болничког центра Земун проф. др Драгош Стојановић каже за РТС је тај клиничко-болнички центар поново ушао у ковид режим и да су за један и по дан на лечење примили 225 пацијената. Бојим се да ћемо за мање од једног и по дана напунити све капацитете, поручује Стојановић.

Доктор Стојановић (Фото: Јутјуб)

Драгош Стојановић је навео да су током претходне ноћи имали 125 пријема.

"Паралелу ако повучемо између претходног пика и данашњег дана у 7 часова – у овом тренутку смо већ на 225 пацијената за један и по дан. У претходном периоду смо за један и по дан имали 175 пријема, што значи да је намање 30 или 40 одсто већи број заражених који су се јавили и да је изузетно велики број пацијената који је примљен у ових 36 сати", додао је Стојановић.

"У овом тренутку имамо 225 пацијената, 360 је наш максимални број кревета. Ако смо 225 за један и по дан попунили, бојим се да ћемо за мање од један и по дан напунити све капацитете", додао је Стојановић.

Поред тога, како каже, у претходном периоду је петнаестак пацијената било у јединицама интензивне неге, али да је сада 20 њих на интезивној нези, од којих је 10 интубирано.

"Према поставкама СЗО и искуствима из претходног периода сви се трудимо да пацијенте не интубирамо одмах и да их што касније ставимо на инвазивну вентилацију, међутим у овом налету имамо много тешких пацијената који су захтевали интубацију", истакао је Стојановић.

На питање да ли је то због тога што грађани чекају са одласком у ковид амбуланту, Стојановић каже да је и то један од разлога, али и да је много већи број заражених.

"Порука свим нашим грађанима је да спроводе све мере – ношење маски, дистанцирање, али и недружење у већем броју. Вирус је ту, немамо лек за вирус, али морамо да лечимо компликације садашње и позне које ћемо тек лечити", рекао је Стојановић.

Нагласио је да је веома важно да свако ко препозна симптоме одмах се јави у ковид амбуланту.

Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА