Најновије

ДОДИК: Бањалука остаје наша, али са другим градоначелником!

Странке окупљене око СНСД данас су потписале коалициони споразум о формирању скупштинске већине у Бањалуци, а председник СНСД Милорад Додик изјавио је да је Бањалука и даље њихова, али са другим градоначелником, који неће имати подршку СНСД-а.

Милорад Додик. (Фото: Јутјуб)

Председник СНСД Милорад Додик изјавио је да је коалиција у Бањалуци освојила 70 одсто гласова и да су нови коалициони споразум потписали сви осим Социјалистичке партије Српске Горана Селака, преноси Српска Инфо.

Овај коалициони споразум су потписали СНСД, Уједињена Српска, Демос, Градски одбор ДНС и Социјалистичка партија, којим се проглашава скупштинска већина.

“Сходно томе што они нису потписали разговараћемо са партнерима. Ако већина буде да чекамо његов потпис, сачекаћемо. Јутрос сам разоговарао са Селаком, питао га да ли жели да потпише. Рекао да је спреман, послали смо наше људе код њега, чекали су сат времена. Он је на крају рекао да не жели да потпише. Речено му је да ако то не уради, ризикује овакав став. Након тога сам од њега добио поруку да је спреман да потпише. Али, сада ја морам да питам партнере за то. Ако председник не може да добије подршку за то, онда не треба ни да буде председник било чега. Ко не буде део скупштинске већине у Бањалуци, неће ни на нивоу РС. Додику не треба двотрећинска већина у НСРС да би бранио интересе РС. Ја ћу је бранити и овако и онако. Они који неће да ме подрже, нека народ зна ко ради против интереса РС” рекао је Додик.

Он је најавио да ће за пола сата бити потписан и коалициони споразум за Бијељину, гдје ће 21 од 24 одборника бити у већини. У Бањалуци око 20.

“Наша партија је остварила добар резултат, мрљу је ставио губитак градоначелника у Бањалуци. Имамо 43 изгледне општине у РС, а 41 ће сигурно бити наша. У Дервенти ћемо вероватно имати градоначелника када стигну гласови из иностранства. У Брчком смо такође најјача партија из РС. Када томе додамо још неколико коалиционих општина које је добила УС, ту говоримо о 48 општина од 63 у РС. Зато је логично да ћемо направити каолицију са нашим каолиционим партнерима” рекао је Додик.

Додик је рекао да прикупља доказе о сумњивом понашању коалиционих партнера у Бањалуци и да „зна о коме се ради“.

“Један од најбољих градоначелника у историји Бањалуке је Радојичић. Град је изгубио градоначелника који је уложио озбиљну енергију. Нови градоначелник неће имати нашу подршку, наша скупштинска већина ће наставити да спроводи пројекте” рекао је лидер СНСД.

Додик каже да је СНСД добио место начелника Сребренице које је од изузетне важности.

“Покушаћемо да обезбедимо већину у Приједору. Руководство ДНС које је отишло у опозицију је изгубило и Приједор и Источно Сарајево. Позваћемо људе из ДНС који су исказали подршку овој коалицији. Добили смо Костајнуцу први пут, као и Оштру Луку, Шипово, Рибник, Мркоњић Град, Невесиње, Требиње, Гацко, Фочу, Вишеград. Свима који су победили честитам и желим успешан рад. Изненадила ме Билећа, имали смо тамо одличног кандидата. Бањалука остаје и даље наша, са оваквом скупштинском већином, без обзира што имамо другог градоначелника” тврди Додик.

Млађан Ђорђевић упутио проглас народу! Више о томе ОВДЕ.

Извор: nova.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА