Најновије

МАРИЋ КОД ВУЧИЋА: Два сата квалитетног улизивања (ВИДЕО)

Гостовање председника Србије Александра Вучића код чувеног медијског професионалца Миломира Марића, показало је да је било илузорно шалити се и замишљати како поменути водитељ поручује шефу државе да престане да лаже. Не толико због тога што Марић нема петљу, односно кичму за такав потез, колико због чињенице да је још једном потврђено старо комедијашко правило - никад не прави пародију са особом која је сама по себи комична, већ га само пусти да говори.

Вучић код Марића (Фото: Јутјуб)

Пише: Војислав Милованчевић

И заиста, велика је грешка аутора ових редова што је водитеља “Ћирилице” у једном од претходних текстова инверзирао као медијског професионалца који не дозвољава Вучићу да “сипа истину брзином муње”. Марић је једноставно Марић. Човек са мисијом да се допадне Вучићу.

А колико је спреман да учини како би придобио симпатије шефа државе, Миломир је показао током претходне недеље. Подсетимо, председник му је најпре отказао гостовање у суботу, а онда је ново најављено као сензација.  Због тога је Марић морао на дан крсне славе, кад углавном људи проводе време код куће са породицом, да угости председника у телевизијском студију. Вучић није могао због обавеза да дође раније на Хепи, али је његов другар Миломир био спреман да у понедељак одради посао, упркос слободном дану на који као запослени има право. Што би се рекло – прави професионалац. Водитељ је на почетку емисије рекао да и он слави славу Ђурђиц, али не знамо да ли је то учинио како би потказао свог шефа гледаоцима због тога што мора да дрежди на телевизији на дан славе или како би од газде у студију добио честитку. Газда, иако “обичан човек из народа”, није се сетио да му честита.

Ипак, то није утицало на сензационални почетак емисије. Марић је одмах набацио “лопту на волеј” Вучићу са питањем у којем је уједно констатовао како је Србија међу земљама које се најбоље боре са коронавирусом.

Председник му није остао дужан, па је изјавио да је припремио екслузиву, специјално за њега, а она је гласила:

“Даћу све од себе како би набавили вакцину”.

Обрадован овом невероватном информацијом коју је Вучић сачувао само за њега, водитељ Хепи телевизије наставио је да “решета” председника, питајући га да ли ће бити под притиском као премијер Мађарске Виктор Орбан, уколико одлучи да наручи вакцину из Кине или Русије, да би након тога забринуто упитао председника како му је било док су га будили ноћу кад је позилило патријарху Иринеју.

“Буде те увек са неком лошом вешћу”, забринуо се Марић за квалитет сна свог шефа.

Црквене приче настављене су констатацијом водитеља да је Амфилохије пред крај свог живота разумео са каквим се мукама Вучић сусреће и да је схватио његову деликатну ситуацију, кад је у питању косовски проблем. А кад је већ дошла на ред тема Косова, Марић је морао да скрене пажњу председнику на оне жуте који нису умели да сачувају територију.

“Претходна власт се јуначила, палила амбасаде и протерала амбасадоре из Црне Горе и Македоније”, трудио се Марић да подсети Вучића, на шта му је он одговорио да не жели да их коментарише, да је храбар и да није издао Косово.

“Патријарх је дао изјаву да се Вучић херојски бори за Косово”, истакао је Марић у у уводном делу увлакачког перформанса.

Како би председника представио као човека који се не одриче својих пријатеља, водитељ је нагласио да Вучић прима у госте бившег премијера Румуније Виктора Понту и како га није брига ко је на власти, а ко је са ње пао.

“Сувише сам стар да бих мењао своје пријатеље и да бих мењао мишљење како дневна политика налаже. Важно је имати принципе”, одговорио му је Вучић, који је као младић од 38 година прешао пут од радикала и националисте до напредњака и европејца.

Кад председник гостује на Хепију, тада не постоје рекламе. Ипак, врсни медијски професионалац Миломир Марић је пронашао начин како да се одмори од напорног интервјуа, па је тако уместо економског пропагандног програма  пуштао улизивачки пропагандни материјал, креативног назива “Најгоре о Вучићу”.

И док су се ређале оштре речи на рачун шефа државе, брижљиво покупљене са телевизија, конференција за новинаре, документарних емисија, Вучић је све уредно записивао, док је Марић згрожено вртео главом.

“Они не крију да их не интересује то што је Србија ‘балкански тигар’, већ да си ти куга, болест и хулиган”, резигнирано је констатовао Марић, након чега је председник морао да га умири:

“Све сам ја то. Али Србија има највећу стопу раста у Европи”, смирено је поручио Вучић.

“Али они се љуте кад ти поновиш њихове увреде”, инсистирао је водитељ да лидер напредњака јавно демантује оно што му говоре његови противници, а након што је Вучић изјавио да није пумпао усне, затезао лице и да не крије седе, за разлику од других политичара, Марић му је одао признање да је велики демократа.

У том тренутку, пред очима гледалаца телевизије Хепи се рађао јунак попут Марка Краљевића, о чијим подвизима је певао слепи гуслар Филип Вишњић. Попут Вишњића, заслепљени Марић је низао хвалоспеве о храбром Вучићу, који је дочекао демонстранте на тераси Председништва, који је вратио међународни углед у земљи и који стоји на ногама упркос злонамериним нападима опозиције.

“Тебе прозивају што ниси направио бољу опозицију, чак су и Руси то од тебе тражили”, рекао је Марић.

“Мене то не интересује. Мене занима да правим путеве”, рекао му је савремени Краљевић Марко, који за разлику од свог епског претходника “не оре друмове”, већ их гради.

И тако више од два сата. Ријалити програм председника Србије и Миломира Марића, уметнут између два блока “Парова”, завршио се нешто пре поноћи. Гледаоци су могли мирно да оду на починак, знајући да су безбедни и да их чува онај који никада не спава. И Марић је могао бити задовољан, јер је померио границе шлихта, постављајући недостижан стандард за колеге са других телевизија. У складу са најавом емисије, перформанс водитеља “Ћирилице” је заиста био сензационалан приказ суноврата медијске професије у Србији. Али, треба га разумети, ипак је то Марић – човек са мисијом да се допадне Вучићу.

Алијев неће преговоре о статусу Карабаха. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: nova.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА