Најновије

РУСИ РАЗОТКРИЛИ ПЛАН ЏИХАДИСТА: Спрема се режирано гранатирање у Сирији

У зони деескалације у Идлибу милитанти припремају нову провокацију.

Сирија (Фото: Јутјуб)

Они довлаче цивиле да учествују у снимању инсценираног гранатирања, рекао је заменик шефа руског Центра за помирење зараћених страна у Сирији контраадмирал Александар Гринкевич.

Према његовим речима, у насељима Текад и Кафр Нуран Сиријци су привучени да учествују у оваквим видео-снимањима под маском наводних последица гранатирања владиних снага.

На овај начин терористичке групе намеравају да оптуже сиријске владине снаге за кршење прекида ватре и напад на насељена подручја.

Гринкевич је нагласио да Центар није потврдио сукобе између владиних снага и милитаната у том подручју

„Центар за помирење заражених страна позива команданте илегалних оружаних група да прекину оружане провокације и крену путем мирног решавања ситуације у областима под њиховом контролом“, цитирао га је ТАСС.

Како агенција примећује, током протеклог дана милитанти терористичке групе Џебхат ал-Нусра отварали су ватру на зону деескалације у Идлибу 29 пута. Нарочито су се на удару нашле провинције Идлиб, Алеппо, Латакиа и Хама.

Раније је објављено да је 30. септембра, на дан пете годишњице руског војног присуства у Сирији, руски министар одбране Сергеј Шојгу дао процену резултата деловања руских оружаних снага на Блиском истоку. Казао је је да је од 30. септембра 2015. до 11. децембра 2017. 1.024 насеља очишћено од терориста уз помоћ руских трупа, а званични Дамаск је повратио контролу над 88% територије земље. У Сирији је елиминисано 865 вођа банди и више од 133.000 милитаната.

Какво је стање у Нагорно-Карабаху, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА