Најновије

ЖРТВА ДАЛА ИСКАЗ: Откривени детаљи бруталног напада који је потресао Србију

Контић ме је позвао да изађем из кафића, отишао сам да видим шта хоће и тада ме је напао, изјавио је Миљан М., кога је брутално тукао Иван Контић и сломио му обе руке, што су снимиле камере.

Пребијање у Новом Саду (Фото: Јутјуб)

Ово је, између осталог, у петак изјавио Миљан М. (28) из Београда, у новосадском Вишем тужилаштву. Миљана је, како се сумња, 24. августа претукао Иван Контић (30), а снимак на ком се види како Контић брутално туче Миљана и ломи му руке потресао је Србију. Наклон напада Контић је побегао у Црну Гору, где је ухапшен у октобру и чека изручење у Србију.

Покушај убиства

Миљан се јуче појавио у овом тужилаштву у пратњи свог адвоката Боривоја Боровића, како би сведочио о инциденту. Како се сазнаје, он је објаснио шта се догодило кобне вечери. Интересантно је да је више причао шта је чуо из медија и оно што је видео на снимку, него о самом нападу.

- Сећам се да сам седео у једном кафићу с пријатељем када је Контић, кога познајем само као пријатеља мога брата, закуцао на стаклена врата. Изашао сам да видим шта хоће и он ме је ту ударио. Остало све знате - наводно је рекао Миљан.

Поред оштећеног саслушано је и неколико сведока у тужилаштву. Иначе, у септембру, кад се Миљан први пут појавио, браниоци осумњичених О. Л. и Л. В. тражили су изузеће новосадског Вишег и Апелационог, као и Републичког јавног тужилаштва. Разлог за тражење изузећа је сумња у непристрасност, јер је ово кривично дело прво квалификовано као тешка телесна повреда, а онда је без посебних и нових чињеница и доказа преквалификовано у покушај убиства, тврдили су тада браниоци, али су њихови захтеви одбијени.

Контић чека изручење

Подсетимо, пола сата после поноћи 24. августа ове године, испред локала у Јеврејској улици у Новом Саду, Контић је насрнуо на Миљана. Брутално га је тукао и док је младић без свести лежао на земљи. У једном тренутку, како се види на снимку са сигурносне камере који је две недеље касније испливао у јавност, Контић је младићу покушао да сломи обе руке.

Контић је нестао одмах након бруталног пребијања, а за њим је била расписана и међународна потерница. Ухапшен је у октобру у Црној Гори, по потерници Србије, у изнајмљеном стану у подгоричком насељу Забјело. На саслушању пред судијом у Подгорици је изјавио да је сагласан да по скраћеној процедури буде изручен Србији. Док црногорски правосудни органи уз сагласност тамошњег министра правде не одлуче о молби, Контић је и даље у екстрадиционом притвору.

Када креће ново закључавање грађана, сазнајте ОВДЕ!

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА