Најновије

Ову с*ксуалну маштарију има чак трећина људи у вези: Јесте ли и ви међу њима?

У истраживању у ком је учествовало 822 Американца који су у то време били у моногамним везама, учесници су одговарали на питања о њиховој личности, сексуалним маштаријама и намерама да их остваре.

Илустрација (Фото: принтскрин)

Према резултатима студије, чак једна трећина Американаца у моногамним везама машта о сексуално отвореној вези. Од те трећине, већина жели да оствари своју жељу барем једног дана у будућности. Али, функционишу ли заправо отворене везе?

Фантазија модерног доба

Студија из 2016. открила је да су претраживања на интернету повезана с полиаморијом и отвореним односима значајно порасле од 2006. до 2015.

Други подаци о споразумним немоногамним односима који укључују отворене односе показују:

- Процењује се да је 4 до 5 посто Американаца у отвореној вези

- Више од 20 посто Американаца током свог живота испробало је неку врсту отворене везе

- Само половина миленијалаца рекла је да жели ‘потпуно моногамну’ везу, према студији из 2016. године.

- Маштарије о моногамији све чешће партнери деле - тј. оне су уз пристанак

Задатак је ишао овако: Опишите своју омиљену с*ксуалну фантазију, дефинисану као "менталне слике које имате док сте будни и за које сматрате да су сексуално узбудљиве или еротске". Одаберите теме које ће се примењивати ​​на ту фантазију, попут с*ксуалног односа с више људи истовремено, експериментисања с табуима или с*ксуално отворене везе. Одговорите да ли намеравате да испуните те маштарије и разговарате о томе са својим партнером.

Резултати су показали да је 32,6 посто учесника рекло да је опис сексуално отворене везе део њихове омиљене сексуалне фантазије свих времена. Још је изненађујуће да је од те трећине 80 посто рекло да жели убудуће да реализује своју машту.

- Интернет и ТВ су популизовали овакве односе, а људе они све више интригирају - каже вођа истраживања др Морс. Службена дефиниција полиаморије је одржавање интимних односа с више од једног партнера, уз знање и пристанак свих партнера. Од полигамије се разликује што однос с трећим партнерима не укључује брак.

Полигамија је људима у генима?

Сексуална ексклузивност у људско је друштво дошла након пољопривредне реформе и појаве приватног власништва, али она није променила људску природу, тврди др Кристофер Рајан, аутор књиге "С*кс и зора" у којој анализира историју људске с*ксуалности.

- Поборници моногамије морају научити да пливају узводно против струја које нам је оставио еволуциони развој - сматра др Рајан.

- Анализирајући с*ксуално понашање најближих људских сродника примата, али и понашање људи од њиховог постојања, дошао је до закључка да је сексуалност код људи еволуирала као и многе друге особине.

Од појаве модерних људи циљ сексуалности је емоционално зближавање, а не рад на потомству као што је то некада било. Истиче да је идеја моногамије само још једна карактеристика културног и цивилизованог друштва, на исти начин као што је и поштовање моралних закона.

Верност подједнако тешка и мушкарцима и женама

- Моногамија није лака нити је за свакога. Али они који тврде да нису рођени да буду моногамни пропуштају поенту, јер већина сисара није. Али људи су интелигентна бића и слободни да сами бирају - истиче др Рајан.

Бројни присталице таквог размишљања у научним круговима слажу се да људи не треба да прихвате чињеницу да су жене с Венере, а мушкарци с Марса, већ да су оба пола из Африке.

Секс Мине и Цара погледајте ОВДЕ.

Извор: Крстарица

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА