Најновије

ТУРСКЕ СНАГЕ СЕ МАСОВНО ПОВЛАЧЕ: Сиријске трупе незаустављиво напредују

Турски и сиријски опозициони извори рекли су у уторак да Турска ради на повлачењу са другог изолованог војног места на северозападу Сирије.

Сиријска војска (Фото: САНА)

Додаје се да су турске снаге оставиле подручје под контролом сиријских снага за друго подручје које је и даље под контролом опозиције и фракција иза којих стоји Анкара.

Извор у једној од опозиционих фракција које подржава Анкара рекао је да су камиони стигли на осматрачницу у Шер Магару, северној провинцији Хаме, касно у понедељак увече како би се припремили за евакуацију.

Турски извор безбедности изјавио је да ће снаге које се повлаче из Шер Магара бити прераспоређене на нови војни положај у месту Кафин, у области под контролом опозиције у подручју Идлиба.

Други турски извор рекао је да се Турска припрема за повлачење са додатних локација у областима које су сиријске владине снаге заузеле у нападу покренутом прошле године.

Сиријска опозиција каже да Турска задржава између десет хиљада и 15 хиљада војника на северозападу Сирије, а постоје и опозициони борци које подржава Анкара и милитантне групе за које се Турска обавезала да ће их разоружати и обуздати.

Ниједна земља у свету није у стању да повећава војну моћ као Русија. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Агенције

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА