Најновије

ПРИШТИНА ПОД ОПСАДНОМ: Еулекс претреса кућу Хашима Тачија

Припадници Еулекса тренутно претресају кућу бившег председника лажне државе Косова Хашима Тачија који је јуче након подизања оптужнице за ратне злочине послат у Хаг.

Тачи (Фото: Јутјуб)

Полиција такође претреса и кућу шефа посланичке групе Самоопредељења у скупштини лажне државе Реџепа Сељимија и стан лидера Демократске партије Косова Кадрија Весељија, преносе приштински медији.

“Љајми” наводи да је испред Тачијеве куће виђен и бивши министар правде Абелард Тахири.

Снаге Еулекса се од јутрос налазе и у седишту Демократске партије Косова док се испред просторија странке налазе припадници тзв. Косовске полиције, јавља “Коха”.

Тачи, Весељи и Сељими се од јуче налази у притвору Хагу након што је против њих потврђена оптужница од стране Специјалног суда којом се, уз друге осумњичене, терете за низ ратних злочина на Косову, међу којима је и скоро 100 убистава.

Жртве кривичних дела из оптужнице су стотине лица чији је идентитет познат и међу којима су косовски Албанци, Срби, Роми и лица других националности, као и политицки противници, саопштило је раније Специјализовано тужилаштво.

Из мисије Еулекса која пружа логистику и оперативну подршку за хапшење оптужених, јуче је поручено да би свако ко је починио кривична дела требало да одговара и да би суђење требало да буде поштено.

Сорош ће изгубити све што има. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА