Најновије

Ко су кандидати за вођење ЦИА и НСА под Бајденовом администрацијом

Мајк Морел и Аврил Хејнс, двоје бивших високих руководилаца америчких обавештајних служби, спомињу се као најозбиљнији кандидати за позиције директора Националне безбедносне агенције (НСА) и Централне обавештајне агенције (ЦИА) под администрацијом изабраног председника Џоа Бајдена.

ЦИА (Фото: Јутјуб)

Мајк Морел је био на дужности заменика ЦИА током администрације Барака Обаме од 2010. до 2013. године када је у два наврата био и вршилац дужности директора те обавештајне службе.

И Хејсова је под Обамином администрацијом била на функцији заменице директорке ЦИА, али и на позицији заменице саветника за националну безбедност председника Барака Обаме, наводе извори агенције Ројтерс.

Ни Морел ни Хејнсова нису били доступни за коментар поводом ових навода. Шеф Бајденовог транзиционог тима одбио је да прича о овој теми.

У утицајним демократским круговима су опрезни јер су ово двоје обавештајаца радили у ЦИА у време када је та агенција примењивала недозвољене технике испитивања осумњичених исламских екстремиста, које је сенатски Комитет за обавештајна питања касније означио као "тортуру".

Међу именима потенцијалних кандидата помињу се још и Мајкл Летер, бивши званичник у дирекцији за службе безбедности америчке владе и директор Националног центра за антитероризам, и Мајк Роџерс, бивши конгресмен из редова Републиканске партије који председавао комитетом за обавештајна питања Представничког дома америчког Конгреса.

О обарању руског хеликоптера у Јерменији прочитајте и погледајте ОВДЕ.

Извор: Ројтерс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА