Најновије

ОВО ЈЕ НЕДОПУСТИВО! Др Грујичић открила одакле нам прети највећа опасност!

Директорка Института за онкологију и радиологију у Клиничког центра Србије говорила је о опасностима које "вребају" на Интернету.

Даница Грујичић. (Фото: Јутјуб)

Када је човек тешко болестан, хвата се за сламку спаса и у очају посеже за екстремним решењима и лековима, а која најчешће проналази на Интернету. Од конзумирања буба, преко испијања урина до много опаснијих "лекова" попут кречне воде, људи су спремни да пробају све и свашта не би ли се спасили, Нажалост, последице оваквог лечења готово увек имају трагичан епилог. 

Иако је у данашње време скинута стигма са "алтернативне медицине", лекари ипак апелују да се пацијенти не лече сами, већ да се о свакој могућој терапији прво посаветују са својим лекаром. Јер опасности од "непроверених лекова" су огромне.

О опасностима лечења преко интернета, које је све чешћа појава у данашње време, говорила је и директорка Института за онкологију и радиологију у Клиничког центра Србије, др Даница Грујичић која се у својој пракси сусретала са случејевима где се овакав вид лечења завршио трагичо. 

- Када је у питању алтернатива и алтрнативно лечење, имали смо пацијенткињу која је спржила једњак зато што је њена ћерка прочитала на интенету да кречна вода топи тумор. Онда смо пацијенткињу која је умрла од глади јер је прочитале негде на интернету, ако не једете, тумор неће имати чиме да се храни итд. То су страшне ствари и управо зато говорим да је интернет опасност - испричала је за ТВ Прву. 

- Једно време је био популаран витамин Б17. Ви не знате какве компликације су биле са функцијом јетре код пацијената који су га узимали. Јетра је пречишћивач организма и ви онеспособите своју јетру зато што пијете некакву алтернативу. Зато, никаква алтернатива док не разговарате са својим онкологом, својим лекаром - каже др Грујичић и додаје:

- Лоша страна интернета је што свако ко се не разуме у медицину, не да се не разуме, него нема појма ни о чему, дозвољава еби да прича о врло озбиљним стварима. Могу да разумем кад неко каже да корости неку биљку и осећа се добро. То могу да разумем. Али да неко нуди лек за рак, а да то није испитано од стране званичне медицине, то је апсолутно недопуштена категорија - оштро је закључила.

Несторовић опет подигао прашину! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА