Најновије

СТЕЛТ АВИОНИ ИМАЈУ СЛАБОСТ! Руски војни стручњак открива главну ману америчких невидљивих летелица!

Америчка стелс-технологија која се користи за производњу авиона B-2 Spirit, F-22 Raptor и F-35 Lightning II, има озбиљну рањивост, оценио је војни стручњак Алексеј Леонков.

Ф 35 (Фото: army.mil)

Он је у ауторском тексту написаном за недељник „Звезда“ објаснио је да америчка мерења ефикасности и поузданости те технологије највероватније садрже преоптимистичне закључке.

Навео је да зна за податке према којима је руски ловац Су-35 са радаром „Ирбис“ способан да открије америчког ловца пете генерације  F-22 Raptor.

И то: на удаљености од 266 километара, а и да га у том тренутку атакује.

Леонков посебно указује:

„Амерички ловац би у таквој ситуацији био у проблему јер располаже ракетама чији је максимални домет знатно мањи – до 180 километара“.

Леонков наводи да технологија стелс распршује зрачење авиона у смеру супротном од радарске антене, али да стелс-ефекат зависи и од фреквенција на којима делује непријатељска ПВО:

„У основи је та америчка технологија дизајнирани против радара који користе Х-дијапазон (центиметарску фреквенција. Ако непријатељски радари користе Л-дијапазон (дециметарски таласи) или К-дијапазон (милиметарски таласи) -  амерички стелс-авиони могу бити у опасности. Радари са тим дијапазонима чине стелс-технологију бесмисленом!“

У октобру је амерички специјализовани магазин The National Interest објавио чланак о „мистериозном ловцу“ ПАК ДП, који развијају руски инжењери.

Напомenuo je да би то могао постати „технички савршени авион“.

Турске снаге напуштају важну војну базу, Асадови јунаци сада заповедају! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: fakti.org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА