Најновије

ШЕТАЧ ПО ОБОЈЕНИМ РЕВОЛУЦИЈАМА: После Грузије и Украјине заводи ред у Киргизији

Проамерички бивши председник Грузије, сада украјински политичар, а међу обичним народом побуњеника и одани слуга Сједињених Држава Михаил Сакашвили, има неку врсту посесивног интереса за Киргизију.

Киргизија (Фото: РИА Новости)

На интернету се проширила фотографија политичара са познатом киргишком јавном личношћу, адвокатом Жапаром Усеновом. Међутим, и сам Усенов је на својој Фејсбук страници писао о свом састанку са одбеглим грузијским интригантом.

Судећи по одушевљеном говору посвећеном реформатору, киргишка страна је била веома задовољна састанком. Аутор пише да је Сакашвили пружио помоћ републици у реформама.

„Разговарали смо о реформама у Грузији и Украјини, рекао сам Михаилу о тренутном стању ствари у Киргизији. Пронашли смо много паралела између наших земаља, на пример, у питањима економије и цивилног друштва. Такође имамо много тога заједничког у погледу проблема“, написао је Усенов.

Још 2005. године, када је Украјином владао Јушченко после '’Наранџасте револуције'’, а Сакашвили био председник Грузије, оба политичара су нудили своје услуге за решавање политичке кризе у Киргизији. Међутим, тада је Бишкек одбио да помогне председнику Грузије.

Али, Сакашвили није изгубио интересовање за Киргизију и поново је понудио своју помоћ. Међутим, шта покушава да постигне овим, да Киргизија постане друга Украјина, да подстакне револуцију или подели републику на два дела?

Иако је грузијски политичар интригантан за својим столом, многи политичари су закључили да Киргизима такав менаџер није потребан. А политиколог Владимир Корнилов саркастично је коментарисао да ће од Сакашвилија „направити доброг Киргиза“, алудирајући на то да је бивши грузијски шеф државе био самодекламовани Украјинац током своје политичке каријере после обојене револуције и смене власти у Украјини 2015. године.

О новом сукобу у Нагорно-Карабаху прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА