Најновије

Беба Поповић обучавао Луку Кебару и СНС јурушнике! (ВИДЕО)

Млади посланик Српске напредне странке Лука Кебара, који је пре неколико дана егзалтирано у Скупштини узвикнуо "Живео Александар Вучић", најистакнутија је "беба" Владимира Бебе Поповића у српском парламенту. Кебара је, наиме, тренутно у јавности најистуренији полазник Академије младих лидера СНС, које је током 2019. године стручно усавршавао Институт за јавну политику Владимира Бебе Поповића.

Беба Поповић. (Фото: Јутјуб)

На почетку би се требало подсетити ко је Лука Кебара.

То је управо онај момак који је првог дана свог првог посланичког мандата замуцкивао на питање како се зове.

Претходно се појавио у споту СНС у предизборној кампањи, у којем су промовисана нова лица. На друштвеним мрежама највише се коментарисао његов помало несигуран силазак низ степенице у видеу и смех на крају снимка, који се у секунди мења у озбиљан и забринут израз лица.

Најистакнутија млада нада 

Убрзо је заблистао.

У посланичкој клупи.

“Да чујемо и ставове оних других, ставове мањина и ставове опозиције. Па сећамо се у прошлом сазиву парламента имали смо много проблема са опозицијом. Конкретно, неки представници опозиције, неки њихови посланици су уништавали инвентар у Народној скупштини. Они су уништавали инвентар парламента. И ми смо то допустили, само зато да бисмо показали да смо ми ти који инсистирамо на демократији. Па неки наши посланици су били и физички нападани”, рекао је Кебара.

Посебно је био истакнут његов говор у Скупштини – о тоалету!?

“Замислите да у 21 веку ми.. Нама је вишедеценијски сан нормални тоалет. Са функционалним, да кажем тоалетом, односно wц папиром, сапуном. То је била мисаона именица, то је нешто најосновније. Ти припадници, тог бившег тајкунског режима, тај Ђилас, тај Јеремић, тај Тадић, они нису у најосновније улагали, а камоли да су набављали некакве модерне ИТ системе, рачунарску опрему, мрежну опрему и остало. Све што су жути тајкуну радили, то су биле искључиво некакве козметичке преправке или исправке одређених наставних планова или програма неких уџбеника, али се ништа конкретно није урадило”, издеклемовао је Кебара и на крају поентирао ускликом:

“Живео Александар Вучић, живела Српска напредна странка, живела Србија”!

Учио од Поповића 

У биографији овог “ватреног” посланика пише да је по образовању дипломирани политиколог и мастер менаџер безбедности. Био је стипендиста Министарства просвете, науке и технолошког развоја и Министарства омладине и спорта. На Факултету политичких наука у Београду радио је као сарадник-демонстратор на предметима “Локална самоуправа” и “Јавне политике”.

Долазимо и до кључног дела, а то је да је Кебара полазник Академије младих лидера Српске напредне странке.

Поменута академија у саставу је Фондације “За српски народ и државу”, која је основана крајем прошле године, а чији су задаци борба да Србија остане пристојно, цивилизовано и праведно друштво, као и унапређење политичке културе у Србији.

Чему их је, према недавним сазнањима портала Нова.рс, обучавао Владимир Беба Поповић и његов Институт за јавну политику.

Обука за јавни наступ и посао посланика

Извештај Државне ревизорске институције током 2019. године показује да је поменути Институт стручно усавршавао чланове Српске напредне странке, па је у одељку нематеријалних трошкова, у табели на 46. страни, наведено да је Српска напредна странка на име стручног усавршавања исплатила Институту на чијем је челу Поповић 1.604.000 динара, што је близу 13.600 евра.

“Трошкови стручног образовања у целости се односе на трошкове исказане по испостављеном рачуну “Институт за јавну политику”, Београд у износу од 1.604 хиљаде динара за пружене услуге тестирања и селекцију кандидата на основу Уговора о пружању услуга тестирања и селекције кандидата за програме едукација за 324 кандидата. На основу извештаја о извршеним услугама од 5. јуна 2019. године који је презентован у поступку ревизије, дизајниран је програм за едукацију за 324 члана и то: тренинг за тренере, школа политичких вештина, напредна школа политичких вештина и школа јавног наступа и комуникације”, наводи се у извештају Државне ревизорске институције.

На основу спецификације трошкова, претпоставља се да су предавачи са Института Бебе Поповића учествовали у раду такозване Академије младих лидера СНС, коју је основала Фондација за српски народ и државу владајуће странке, у циљу едукације младих чланова СНС, то јест припреме за посланички мандат.

Узданице председника

Фондацију “За српски народ и државу” основало је Председништво Српске напредне странке. Управитељка Фондације је Бојана Радаковић, чланица Главног одбора СНС, која је посебно истакла да је најпоноснија управо на полазнике Академије младих лидера и истакла да је на посланичкој листи за Скупштину Србије уочи избора своје место нашло чак 41 полазника Академије.

Бебиних беба, што би се рекло.

Међу њима и Лука Кебара, али и рецимо Маријана Крајновић, која се уочи избора прославила фингирањем улагања кроз програм “Србија 2025” и рекла да је њој као младој особи изузетно важно што ће за образовање младих и дигитализацију бити издвојено 600 милиона евра, док ће за изградњу станова за младе брачне парове и повећање наталитета бити издвојено 700 милиона евра.

То се, међутим, није поклапало са подацима који су објављени на сајту председник.рс, а где се налази изјава председника Србије Александра Вучића који је тада најавио да ће до 2025. бити издвојено 500 милиона евра у циљу подстицања младих да остану у Србији и 200 милиона евра за повећање финансијских давања за новорођену децу, субвенционисање вртића, за биомедицински потпомогнуту оплодњу…

На списку посланика које је обучавао и нстут Владимира Бебе Поповића налазе се и млади посланици Ђорђе Тодоровић и Милош Терзић, који се недавно прославио тако што је председницу Одбора Европског парламента за стабилизацију и придруживање Србије и ЕУ Тању Фајон назвао пропалом словеначком политичарком.

Већина поменутих младих нада појавлила се у предизборном споту СНС “Нова лица СНС која гледају у будућност”.

По озлоглашеном терористи снимљен чак и филм, сада га је стигла казна за стравичан злочин! Више о томе ОВДЕ.

Извор: nova.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА