Најновије

МОЖДА И НАЈРЕАЛНИЈИ СМАК СВЕТА ДО САДА: Влада паника на друштвеним мрежама због 21. децембра - судњег дана (ФОТО) 

Мајанско пророчанство погрешно тумачено те да крај света није требало да буде 21. децембра 2012. већ 2020. године.

Смак света (Фото: Pixabay. com)

Старе Маје израчунале су да ће 2012. односно 2020. године, како је коме воља, Земља ући у наредни соларни максимум, односно да ће ући у интеракцију са огромном црном рупом, што ће, пак, донети њен судар са планетом Нибиру.

Према астрономима и њиховим прорачунима Јупитер и Сатурн ће заиста 21. децембра, дакле за 4 дана бити на међусобној удаљености од само 0,1 степен, што је петина пречника пуног Месеца. Звучи злокобно, зар не?

Пастор Пол Беглеј, уважен у својим круговима по САД, тврдио је још прошле године, доказујући то чак и математички, да смо правили озбиљне грешке у тумачењу пророчанства Маја.

- Кад год се Јупитер и Сатурн приближе тако један другом, а наредни пут ће то учинити тек за 500 година, следи катастрофа на Земљи. Последњи пут то се десило 1623. године и био је ужас широм планете. Маје кажу да нам 21. децембра следи Судњи дан. Припремите се на време - поручивао је више пута Пол Беглеј.

Широм друштвених мрежа последњих дана завладао је потпуни хаос а теоретичари завера, који су се и због коронавируса силно размахали ове године, добили су нову дозу самопоуздања за ширење панике.

- Смак света ће се догодити овог месеца - њихов је став на Твитеру и Фејсбуку.

Бројни амерички медији контактирали су и 2012. али и ове године представнике НАСА-е који су опуштено одбацивали ове теорије.

- Иако су и 2012. причали о крају света, ми смо сви остали на Земљи. Нибиру не постоји, нема никаквог доказа о тој планети - став је из НАСА-е.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА