Најновије

Миша Вацић: Да ли је овде проблем у томе што те патриотске организације не добијају новац од страних служби?

Поводом најаве појединих представника полиције да ће хапсити све који имају лажне полицијске значке, значке које подсећају на полицијске, али и значке које изгледом не подсећају на полицијске огласио се председник Српске деснице Миша Вацић који се успротивио таквим најавама. Вацић каже да сви који носе лажне значке МУП-а или оне које имају за циљ да обману неког да су полицајци треба хапсити, али да неке родољубиве организације имају своје значке које не личе на полицијске и да не смеју бити на удару.

Миша Вациић (Фото: Српска Десница)

- Ово је притисак на НВО сектор који за циљ има да их представи као криминалце. Ја сам као гледалац схватио да су сви чланови ових организација у великом проблему и да трпе велику неправду и притисак. Верујем да ће сада многи чланови да се исчлањују из ових организација јер људи не желе да буду ухапшени. Удружења су уредно регистрована и функционишу по законима Републике Србије, а своје чланске значке су имали годинама уназад јер то није било забрањено. То није забрањено нигде у свету – Вацић.

Он сматра да је некоме изгледа проблем што су те организације на страни Републике Србије и што су се увек стављали у одбрану патриотских ставове.

- Да ли је овде проблем у томе што те патриотске организације не добијају новац од страних служби, па их је лако напасти и зарадити некакве поене па се тако додворити новом министру полиције? Да ли овом Уредбом неко жели да нанесе штету новом министру и влади Републике Србије, јер овако нешто може само да затвори организације цивилног сектора безбедности које су годинама уназад пружале подршку и помоћ полицији, били волонтери, помагали када су биле поплаве, урадили милион химанитарних акција – упитао је он.

Значке поред полиције имају разани синдикати, поједине родољубиве организације, детективске агенције и НВО које се баве безбедношћу. Већина тих значки бојом и обликом не личи на полицијске.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА