Најновије

ШТА ЋЕ ДАЉЕ БИТИ СА ПОЛУОСТРВОМ ПРЕВЛАКА? Отворено питање између Црне Горе и Хрватске

Премијер Црне Горе Здравко Кривокапић и хрватски амбасадор у Подгорици Веселко Грубишић истакли су данас да је питање Превлаке једино отворено између две земље, и исказали спремност да се уложе напори како би дошло до његовог трајног решења на обострано задовољство.

Превлака и Бока Которска (Фото: Гугл мапе принтскрин)

Током сусрета је било речи о приступању Црне Горе ЕУ, изградњи јадранско-јонске магистрале и стварању услова за затварања питања Превлаке, саопштено је из црногорске Владе.

Кривокапић је потврдио је да је Црна Гора недвосмислено окренута европским интеграцијама и да јој на том путу хрватско искуство може бити добар пример и смерница за даље кораке.

Грубешић је рекао да је званичан став Хрватске наставак пружања помоћи Црној Гори на европском путу у виду експертизе, учешћа у твининг пројектима и осталим формама погодним за обје земље.

Када је реч о јадранско-јонској магистрали, саговорници су се усагласили да је њена изградња од великог интереса, не само за Црну Гору и Хрватску, већ и за читав регион.

Црногорски премијер је истакао важност што скоријег дефинисања коначног плана и пројекта, како би се његовој реализацији што прије приступило.

Грубешић је рекао да Хрватска подржава и унапређење путне инфраструктуре и везе Црне Горе са Србијом и регионом уопште и што брже повезивање са коридором 10, што ће, између осталог, утицати повољно на црногорски туризам.

Саговорници су се сагласили да је неопходно убрзати прекогранични промет и изразили уверење да ће предстојећа туристичка сезона, упркос пандемији, бити знатно успешнија од претходне.

Ко је изменио спорни Закон о вероисповести у Црној Гори, сазнајте ОВДЕ.

Извор: СРНА

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА