Најновије

ОБРАДОВИЋ: Ја актуелној власти ништа не верујем (ВИДЕО)

Докле је опозиција стигла и шта је то неопходан минимум услова за излазак на следеће изборе, да ли је учешће на претходним изборима заиста неопростив грех и да ли би грађани на референдуму требало да се изјасне о споразуму који се зове "мали Шенген" у емисији "Међу нама" говори председник Покрета Двери Бошко Обрадовић.

Обрадовић (Фото: Јутјуб)

На питање где су Двери у заједничкој платформи за изборне услове, да ли учествују активно, са ким и ко су њихови партнери око тих разговора, Обрадовић је рекао да је његово дубоко уверење да сви у опозицији морају бити апсолутно јединствени и да више нема шта да се прича око изборних услова, јер се одлично зна шта је потребно да би избори били слободни и поштени.

“Сада су нам неопходне гаранције да оно што је договорено заиста буде и примењено и то гаранције актуелног режима”, рекао је он.

Према његовим речима, имате један феномен у Србији да у сфери изборног законодавства немате лоше законе, али се наши закони не примењују.

“И оно што је још важније, они који би требало да спроводе неку контролу и кажњавање оних који не спроводе законе, они су затајили – РЕМ, РИК, Тужилаштво, судови”, напоменуо је Обрадовић.

На питање да ли СНС може да буде гарант неких нових услова, он је упитао зашто су скратили мандат влади и скупштини на годину и по дана него зато што им је јасно да немају легитимитет и навео да им “ништа не верује, чак ни да ставе потпис на споразум”.

Он је напоменуо да данима покушава да усмери пажњу јавности и колега из опозиције на неколико кључних питања  – када почиње дијалог, када ће се завршити дијалог, колико ће времена остати до избора да се медији ослободе за глас опозиције и шта ће бити гаранције да ће оно што се договоримо бити спроведено.

Према његовим речима има неколико модела.

О чему је још говорио Бошко Обрадовић можете погледати у видео прилогу:

Почела хапшења крупних риба у Црној Гори! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: nova.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

МИША ЂУРКОВИЋ: Клан

У недељу се одржавају локални избори у низу градова, од којих ће можда занимљиво бити у Ни...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА