Најновије

БАЛКАН НИЈЕ ЦЕНТРАЛНО ПИТАЊЕ НЕМАЧКЕ: У 2021. години имају важнији проблем

Председник Скупштине Србије Ивица Дачић је рекао да Немачка полако улази у предизборну кампању и да не треба мислити да је сада у тој земљи централно питање Балкан.

Немачка (Фото: Pixabay)

- У Немачкој ће на јесен следеће године бити избори. Немој ми само да мислимо да је то централно питање у Немачкој, да смо ми најбитнији - рекао је Дачић, коментаришући изјаву високог представника БиХ Валентина Инцка о већем ангажману Бемачке на Балкану и у БиХ.

Он је додао да се немачки канцелар Ангела Меркел "још и интересује" за овај регион, али да може да се деси да у Немачкој на власт дође неко кога то уопште неће занимати.

На спекулације да ће бивши амерички државни секретар Медлин Олбрајт водити дијалог Београда и Приштине, Дачић сматра да то није реално.

- Да се разумемо, тешко онај што је пуштао бомбе на нас може да води дијалог. Да ли је нормално? Зато је нереално да ико размишља на такав начин - рекао је Дачић за Телевизију "Пинк".

Он је подсетио да је албански лобиста Елиот Енгел, који је са Облрајтовом недавно у конгресу критковао Србију, после 30 година изгубио на изборима у САД.

Дачић је оценио да се у Приштини не зна с ким се води дијалог и да приштински званичници годинама имају изговоре, што није само одраз реалних политичких снага, него и сталног изазивања нестабилности.

Дачић је напоменуо да ће сутра парламент Србије расправљати о Извештају Европске комисије о напретку Србије, где Србија има специфичан услов за напредовање ка ЕУ - питање дијалога са Приштином, какав нема ниједна друга земља.

Ко руководи имовином СПЦ, сазнајте ОВДЕ.

Извор: СРНА

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА