Најновије

ГРМЕ ТОПОВИ, БРУЈЕ МИТРАЉЕЗИ, ТУКУ СНАЈПЕРИ: Руска војска и Сиријци спремни за јуриш на Идлиб (ВИДЕО)

На јутјуб каналу руског "Телеканал Звезда" објављен је најновији видео снимак обуке сиријских оружаних снага. На снимку се могу видети сиријски војници и руски инструктори како увежбавају гађања из различитог наоружања. Ту су митраљези, топови, снајпери, дронови...

Руска војска и Сиријци спремни за јуриш на Идлиб (Фото: Јутјуб)

Вежбе су динамичне и веома реалистичне сходно томе да је Сирија већ скоро 10 година у крававом сукобу, који се од грађанског рата трансформисао у полигон за тестирање моћног оружја великих сила и полигон за међусобно одмеравање снага.

Ситуација у Сирији је и даље веома сложена, јер се сиријска војска бори на више фронтова и претња долази са више страна. Тренутно се воде борбе у централним деловима земље где сиријска војска помогнута руским ваздухопловством покушава да сломи, у пустињи, скривене ћелије Исламске државе.

Са друге стране, проблем Идлиба је можда и највећи проблем, јер ће за његово ослобађање бити потребно много људства, технике и још веће подршке Русије, Ирана и Хезболаха. Џихадистима у Идлибу у прилог иде брдовито-планинаска конфигурација терена, али и прећутна снажна подршка Турске.

Ове вежбе вероватно долазе из настојања да се сиријска војска додатно обучи за предстојеће операције у Идлибу или за преузимање области под контролом Курда у провинцијама Рака и Хасака.

Турска објавила планове и мапу којом узима део територије Русије. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Медији
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА