Најновије

"ДИСКРИМИНИСАНИ СМО ВАШОМ КСЕНОФОБНОМ ИЗЈАВОМ": Заједница Срба, оштро осудила речи аустријског канцелара

Заједница Срби из Форарлберга осудила је јучерашњу изјаву аустријског канцелара Себастијана Курца, којом је најавио оштре мере приликом уласка у Аустрију током божићних празника, а које би се посебно односиле на особе које су у својим земљама порекла провеле лето и онда унеле корона вирус у Аустрију.

Себастијан Курц. (Фото: bundeskanzleramt.at)

- Ми као српска заједница у Форарлбергу осећамо се дискриминисано вашим поларизујућим говором, посебно што се чини да је он заснован на чистој спекулацији и нема никакву научну основу. Чињеница да ваша изјава садржи ксенофобне аспекте указује да су повратници са одмора страшну пандемију донели у Аустрију што не одговара медицинским чињеницама, а то је и вама познато - наводи се у писму канцелару.

Указује се да такве изјаве нису политички коректне, а и изазивају мржњу према странцима у време у којем је отворено и шаренолико аустријско друштво већ довољно нападнуто.

Срби из Форарлберга подвлаче да до данас није доказано да мигрантско порекло има медицинске везе са растућим бројем инфекција у Аустрији.

- Пошто сте у вашем политички некоректном излагању посебно окривили повратнике са одмора, а тиме људе мигрантског порекла, за ширење пандемије, молимо вас да разјасните на која научна сазнања се ослања та изјава, као и колико је особа из југоисточне Европе, са и без аустријског држављанства, само на основу свог боравка у том региону, допринело новом избијању или расту заразе - наводи се у писму.

Поред тога они траже и да се саопшти како се вирус ширио Аустријом након бројних апрес-ски журки.

Руски стелт дрон тестирао нове могућности! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА