Најновије

РАДОВАНОВИЋ: Србија је на ивици катастрофичне ситуације

Епидемиолог Зоран Радовановић казао је да су нове мере у борби против коронавируса требало да буду уведене у септембру или октобру, као што је предлагало удружење "Уједињени против ковида", а да је Србија у "катастрофичној или на ивици катасторфичне ситуације".

Радовановић (Фото: Јутјуб)

Он је за Њузмакс Адрију изјавио да су закључавање и полицијски час крајња мера, да се ситуација још може санирати другим мерама, али да “Кризни штаб изгледа није сасвим свестан своје улоге”.

“За (недостатак мера) током другог таласа нам је јасно, требало је успавати грађанство, да идемо на гласање… У априлу је било разумно да не иду људи у здравствене установе, него да зову телефоном епидемиолога, али никоме није било јасно да епидемиолога и телефонских линија има мало”, рекао је Радовановић.

Он је такође оценио и да је “епидемиолошки злочин” када се помешају здрави и болесни грађани у релативно малом простору, какав су ковид-амбуланте, те да је и о томе требало водити рачуна.

“Велико је разочарење што је Лекарска комора потпуно пасивна у овој ситуацији. Комора и Етички одбор коморе до сада су морали да реагују… Мора да се појави неко ко има ауторитет, коме народ верује, обзиром да се Кризни штаб дискредитовао”, казао је Радовановић.

Епидемиолог додаје и да се документ са петнаестак мера које су “Уједињени против ковида” званично доставили на писарници Министарства здравља, а који се тицао свих ових примедби, до “петог спрата министарства негде загубио”.

Систем је пукао, уздајте се у маске! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: nova.rs
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА