Најновије

Не пропустите да погледате: "Мале жене" награђене Оскаром!

На додели Оскара, у холивудском Долби театру, филм “Мале жене” награђен је у категорији најбоља костимографија! У безвременској причи главне улоге тумаче Ема Вотсон, Мерил Стрип, Тимоти Шаламе, Серша Ронен и Лора Дерн, а режију потписује Грета Гервиг. 

Фото-Јутјуб

Прича о четири младе жене, које се боре за сопствени животни пут, базирана је на истоименом роману и класику списатељице Луизе Меј Олкот. Четири сестре Мег, Џо, Ејми и Бет Марч упознајемо још као девојчице и тинејџерке које су у најосјетљивијим годинама остале да живе саме с мајком Марме, моралним стубом породице, док је њихов отац отишао да учествује у Америчком грађанском рату. Вредности које су у њих усађене у том периоду, па и раније, пратиће их целог живота, док ће свака од њих покушати да пронађе своје место под сунцем.

Осим емотивне приче која вас одмах наводи да погледате цели филм, издвајају се и генијални костими. За њих је заслужна костимографкиња Јацqуелине Дурран која је до сада била задужена за костиме у бројним филмовима, а међу њима и за филм Ана Карењина из 2012. године.

Занимљивост око костима, осим што одлично изгледају, је да су кроз филм замењени неки делови костима Саоирсе (Џо) и Тимотхéеа (Лори) са циљем приказивања како су њих двоје пронашли једно друго. Како је навела сама Грета Герwиг: ,,Џо је девојка са мушким именом, Лори је млади мушкарац са женским именом и на неки начин су повезани. Обоје имају андрогене квалитете и то их чини савршеним за ове улоге.”

Један од најлепших филмова ове зиме,  Мале жене, налази се на репертоару биоскопа широм земље.

Извор:Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА