Најновије

АМЕРИКА СИМУЛИРА НУКЛЕАРНИ УДАР НА РУСИЈУ! Одмах реаговао руски сенатор: Само вежба или припрема за прави рат?

Након недавног симулираног нуклеарног удара Пентагона против Русије, руски сенатор довео је у питање америчка обећања да неће користити своје нуклеарне ракете у Европи.

Нуклеарни удар (Фото: pixabay .com)

Руски сенатор Алексеј Пушкин реаговао је на симулирани нуклеарни удар Пентагона против Русије, доводећи у питање америчко обећање да неће распоредити нуклеарне ракете на тлу Европе након раскида споразума ФНИ.

21. фебруара Пентагон је објавио да је спроводио вежбе које су симулирале америчку реакцију на сукоб с Русијом на европском тлу. “Током вежби симулирали смо одговор користећи се нуклеарним оружјем”, стоји у транскрипту одбране САД-а.

“У шта бисмо требали веровати? Обећању Сједињених Држава да неће разместити своје нуклеарне ракете у Европи или да неће извести нуклеарни удар против Русије током вежби?”, запитао се сенатор пре закључка: “Не смемо веровати у обећања већ у војне пројекте Пентагона. Симулација напада је добро мерило.”

Уговор о нуклеарном оружју средњег домета (ФНИ) потписале су 1987. Сједињене Државе и СССР, а унилатерално га је раскинуо Вашингтон 2. августа 2019. У децембру прошле године, Сједињене Државе су лансирале не-нуклеарну балистичку ракету средњег домета. Ова врста оружја била је забрањена споразумом ФНИ, а према изјави председника Владимира Путина не-нуклеарне главе се могу врло лако заменити нуклеарним.

Русија тврди да се у рукама терориста се налази опасно оружје! Више о томе ОВДЕ!

Извор: logicno.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА