Најновије

УПОЗОРЕЊЕ ИЗ КРЕМЉА ЗАБРИНУЛО СВЕ УМЕШАНЕ У РАТ У СИРИЈИ: Чувајте се! Успели су да га се домогну! У рукама терориста се налази опасно оружје!

Анкара за сада није реализовала услове споразума о Сирији који је постигнут у Сочију пре више од годину дана, саопштио је портпарол Кремља Дмитриј Песков. Штавише, терористи у својим рукама имају опасно оружје.

Терористи (Фото: Јутјуб)

За сада нису испуњене обавезе из Споразума у Сочију који су пре годину дана потписала два председника и у којем се говори да управо Турска треба да осигура раздвајање (терориста и опозиције), повлачење тешког наоружања и тако даље“, рекао је Песков телевизији „Русија 1“.

Међутим, терористи у Сирији су и даље „одлично наоружани“ и добијају врло опасну војну технику, што онемогућава нормализацију ситуације.

Он је додао да би самит Русије, Турске, Француске и Немачке о Сирији могао бити одржан чим се усагласе распореди лидера тих држава.

Последње време између Москве и Анкаре постоје несугласице о Идлибској зони деескалације, где је заоштрена ситуација.

Турска је оптужила сиријске снаге и њихове савезнике да бомбардују цивилне објекте и позиције турске војске у Идлибу и затражила од Дамаска да повуче снаге из зоне деескалације. Руска војска је саопштила да сиријска војска само одговара на напад милитаната.

Окршај руске и америчке патроле у Сирији! Снимак погледајте ОВДЕ!

Извор: rs.sputniknews. com

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА