Најновије

ПОБЕДА ЈЕ БИЛА ТОЛИКО БЛИЗУ, АЛИ СУ ИМ ЈЕ ТУРЦИ ОДУЗЕЛИ! Обрушили су на Сиријце кишу ракета које им је Ердоган послао! (ВИДЕО)

Национални фронт за ослобођење (НФЛ) саопштио је 28. фебруара да су њени милитанти извршили серију удара противтенковских вођених ракета (АТГМ) на трупе Сиријске арапске армије (САА) у јужном Идлибу.

Ракета (Фото: pixabay. com)

Група подржана од Турске делила је видео снимке на којима се види како милитанти циљају борбено борбено пешадијско БМП-1, АТГМ-ом и утврђене положаје војске у близини града Дадик и града Саракбија.

 

У међувремену, Хаџат Тахрир ал-Шам (ХТШ) који је повезан са Ал-Каидом поделио је фотографије својих милитаната који су помоћу АТГМ-а уништавали бојни тенк Т-72 сиријске армије у близини Дадика.

 

 

У последње две недеље, САА је изгубила на десетине возила у јужном Идлибу. Док су неке ударе извели милитанати из АТГМ-а, већина њих била је на мети турских борбених беспилотних летелица. Друга возила су милитанти заробили.

 

Чини се да подршка Турске ХТШ-у и НФЛ-у прави велику разлику у јужном Идлибу, успоравајући операције ССА-а у том региону.

Зашто терористи у Сирији свакодневно објављују информације о тенку Т-90, сазнајте ОВДЕ!

Извор: Правда

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА