Најновије

СИРИЈИ ТЕК ПРЕТИ ПАКАО: Американци помажу џихадистима и Турцима у Идлибу!

Сједињене Америчке Државе преговарају са Турском и разматрају различите могућности за пружање помоћи тој земљи у вези са ситуацијом у сиријској провинцији Идлиб, саопштио је амерички државни секретар Мајк Помпео.

Градови у Идлибу су пусти после жестоких борби (Фото: Јутјуб)

"Ми смо уз нашу савезницу, чланицу НАТО, након безобзирног и дрског напада на турска снаге у Идлибу у којем су погинула 33 војника", навео је Помпео у саопштењу, изражавајући саучешће турској влади.

Рекао је да САД најснажније осуђују напад и да "режим сиријског председника Асада, Русија, Иран и Хезболах морају да обуставе нападе на Идлиб".

Помпео је оценио да "њихове акције директно спречавају успостављање примирја на северу Сирије".

"САД сарађују са Турском и разматрају опције за помоћ тој земљи у борби против те агресије, док покушавамо да спречимо даљу бруталност Асадовог режима и Русије и смањјимо хуманитарне последице у Идлибу", навео је Помпео.

Истакао је да ће Вашингтон учинити све што је уњеговој моћи да блокира било какву поновну интеграцију Асадовог режима у међународну заједницу, док не почне да поштује све одредбе Резолуције 2254 Савета безбедности УН, међу којима је прекид ватре у целој земљи, укључујући Идлиб.

Прочитајте ОВДЕ како џихадисти муче заробљеног сиријског војника.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА