Најновије

Ердоган прети Русији! Ево како је Москва одреаговала

Турски ловци Ф-16 наставили су нападе на положаје сиријске војске у провинцији Идлиб као одговор на удар припадника Оружаних снага Турске.

Ердоган (Фото: tccb.gov.tr)

- У Идлибу су погинула четворица наших војника, девет је рањено, њихово лечење се наставља у болницама. Као и раније, одговорили смо и увек ћемо одговарати. Сада се наши напади настављају. Одлучни смо да наставимо борбу - изјавио је председник Турске Реџеп Тајип Ердоган и додао да су турске снаге извеле 122 артиљеријска и 100 минобацачких напада на 46 објеката сиријске војске.

Ердоган је објавио и да у нападу на сиријске снаге учествују и војни авиони Ф-16.

- Онај ко жели да провери снагу турске одлучности схватиће своју грешку. Намеравамо да наставимо наше операције. Али, што је још важније, уколико не будемо имали резултате, сам ћу испричати свом колеги Владимиру Путину о озбиљности ситуације са којом се суочавамо. Руским колегама је упућен сигнал - не стајте нам на пут - додао је турски лидер.

Ердоган је поновио и да Анкара не признаје поновно уједињење Крима са Русијом и да ће наставити да прати положај кримских Татара:

- Наставићемо да подржавамо територијални интегритет Украјине. Нећемо признати незакониту анексију Крима. Кримски Татари су важан аспект наших блиских односа са Украјином и ми настављамо да пратимо њихов положај.

Одмах је уследио одговор Кремља.

- Више пута смо говорили да не постоји никаква забринутост у вези са кримским Татарима. Председник Русије више пута је објашњавао стварно стање ствари свом колеги. Ердоган има позив председника Путина да посети Крим и види све, такорећи, са извора - изјавио је портпарол председника Русије Дмитриј Песков.

Подсетимо, Крим је постао део Русије у марту 2014. након референдума одржаног након државног преврата у Кијеву. За уједињење са Русијом гласало је 96,77 одсто бирача Републике Крим и 95,6 одсто становника Севастопоља. Према речима председника Русије Владимира Путина, питање Крима је затворено.

Путин је сада направио у Русији заокрет какав не постоји нигде у свету! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Српски Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА