Најновије

ДАЧИЋ ЗАГРМЕО: Србија неће урадити све да би ушла у Европску унију! Нећемо радити на своју штету!

Председник СПС Ивица Дачић поручио је данас да је социјалистима Србија најважнија и најпреча, али да морају да се боре и за свој идентитет и свој изборни резултат.

Ивица Дачић (Фото: Јутјуб)

Он је говорио у сали Српског народног позоришта у Новом Саду где је данас одржан први у низу скупова којима ће СПС обележити тридесет година рада под мотом "30 година - ми стојимо постојано".

Управо тај слоган, како је навео, најбоље описује постојање СПС-а током 30 година.

"Било је великих искушења, а ми смо успели да издржимо све проблеме и као народ и као држава и као партија. Унаредном периоду ћемо се суочити најпре са тим да сачувамо и развијамо Србију и радимо у националном интересу и да сачувамо идеју левице", каже Дачић.

Он је најавио да ће до 17. јула, када ће бити организована централна свечаност поводом овог јубилеја, у неколико градова у Србији годишњица бити обележена на начин као данас у Новом Саду.

Лидер СПС сматра да бити левичар не сме да значи да издајете свој народ и зато ниједан социјалиста никада није издао свој народ.

"Србија нам је најважнија и најпреча", поручио је Дачић.

Он је додао да социјалисти зато данас говоре о патриотизму.

"И то нико не може да нам забрани и мора да се зна - Србија неће урадити све да би ушла у Европску унију, неће радити на своју штету. СПС је са СНС-ом да фронт за Србију буде јачи, али ми социјалисти морамо да се боримо за наш идентитет, за наш изборни резултат и ову црвену боју испред које стојимо", рекао је Дацичх.

Председник ПО СПС у Војводини Душан Бајатовић подсетио је на све године рада и одговорности за Србију и њен свеукупни развој и оценио да никада није била потребнија партија као што је Социјалистичка партија Србије.

Навео је и да је најтачнија парола која описује њену суштину управо она “сви смо ми помало социјалисти".

"Два су основна задатка социјалиста - први задатак је што већи број гласова, а други да имамо нову организацију, генерацијску обнову, да дигнемо главу и да нас буде све више. Ми смо за интернационализам и солидарност", рекао је Бајатовић.

Председник Јединствене Србије Драган Марковић Палма говорио је о 12 година коалиције СПС-а и ЈС-а, о плановима за будућност, јер ова коалиција, како је навео, има иза себе добра дела, има план за будућност и има људе који то могу да спроведу.

“Поготово су резултати видљиви у последње две године, јер је за то време 17 држава повукло признање независности Косова и Метохије. Наша коалиција има заслуге за долазак нових инвестиција у Војводину, за субвенције. Ми смо једина коалиција на политичкој сцени која дуго траје, а у власти је. Видите опозција још није ни добила власт, а три пута су се распали и три пута стари отишли, а неки нови дошли", поручио је Марковић.

Дачић: Из Приштине долазе разне идеје, али не конструктивне

Министар спољних послова Ивица Дачић рекао је да Србија очекује да се укину таксе да би се уопште наставио дијалог, али да из Приштине не очекује конструктиван приступ решавању косовског питања.

"То је питање политичке фантастике", рекао је Дачић у Новом Саду.

Он је оценио и да њима долазе свакаве идеје на памет, али не оне које су компромисне.

"Све њихове идеје се своде на то да Србија треба да призна независност Косова. Ми очекујемо да се укину таксе да би се уопште наставио тај дијалог", рекао је Дачић.

Дачић: Међу српским држављанима за сада нема заражених

Ивица Дачић рекао је да међу српским држављанима у свету за сада нема заражених од корона вируса.

"За сада нико од наших држављана није заражен. Пратимо ситуацију и спремни смо да пружимо помоћ сваком нашем држављанину уколико буде било потребе”, рекао је Дачић.

Он је рекао да се срећом за сада и на територији Србије није десио ниједан случај заражености, нити су наши држављани широм света негде заражени.

Дачић је додао да се поједини од њих налазе на неким местима у карантину.

"За сада анализе које се свакодневно раде по правилима Светске здравствене организације, а то је да се мери температура два пута дневно, показују да нема симптома. Пратимо ситуацију из дана у дан и спремни смо да помогнемо свакоме ко затражи помоћ”, рекао је Дачић.

Дачић: Бојкот никад никоме није донео нешто добро

Лидер СПС и шеф дипломатије Ивица Дачић рекао је да не постоји тај систем који ће од губитника да направи победника и да је опозиција у бојкоту, јер им је то сигурније него да учествују на изборима.

"Мислим да ће бојкот да пропадне, јер је очигледно да ће већина грађана учествовати на изборима, а то показује и већина истраживања. Бојкот никад ништа добро није донео", оценио је Дачић.

Говорећи о смањењу цензуса на три одсто, Дачић је подсетио и да је 1992. године учествовао на округлом столу тадашње опозиције и власти, те да је тада опозиција захтевала смањење цензуса.

“Од самог почетка вишепартијског система сваки пут је постојао захтев опозиције да се смањи цензус, јер је он постављен доста високо, од пет одсто. То је тада нама у СПС-у одговарало као водећој партији. Сад кад је смањен цензус, неки се буне”, каже Дачић.

Прочитајте ОВДЕ како је Александар Вучић најавио повећање плате војницима.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА