Састојци:
– 1/2 килограма кромпира
– 350 грама млевеног меса
– 1 црни лук
– 1 шаргарепа
– 2 црвене паприке (150 г)
– 1/2 литра вреле воде
– 200 грама пасираног парадајза
– 50 мл павлаке за кување
– вегета, першун, паприка, бибер.
Припрема:
У већој, дубљој тави загрејати уље и пропржити млевено месо које ћете одмах зачинити са вегетом, паприком.
Додати месу црни лук и пустити да се добро упржи, цело време мешати.
Додати кромпир и мешати пар минута, те додати пасирани парадајз, першун, шаргарешу, сипати по потреби течности и пустити да се тако пирја једно 15 минута, па додати паприку, зачинити јос по потреби, сипати препосталу течност, павлаку и пустити на лаганој температури да се кува док кромпир не буде куван.
Рецепт за роловану пилетину прочитајте ОВДЕ.
Извор: Информер