Најновије

ФРАНЦУСКА И НЕМАЧКА ЗА РАЗЛИКУ ОД СРБИЈЕ ЗАТВАРАЈУ ШКОЛЕ! Макрон: Оваква одлука неопходна! Деца и млади људи најбрже шире вирус (ВИДЕО)

“Све предшколске установе, основне и средње школе и универзитети у Француској од понедељка ће престати са радом због ширења корона вируса”, саопштио је вечерас председник Француске Емануел Макрон.

Емануел Макрон се обратио нацији (Фото: Јутјуб)

"Оваква одлука била је неопходна због тога што деца и млади људи најбрже шире вирус, а забрана рада ће важити док се не донесе другачија одлука", рекао је Макрон у телевизијском обраћању нацији.

Претпостављало се да Макрон разматра и могућност одлагања локалних избора, који ће широм Француске бити одржани у наредне две недеље, али је он вечерас рекао да су епидемиолози сматрали да то није неопходно.

Немачка представља свеобухватне мере

Немачка канцеларка Ангела Меркел најавила је да ће та земља представити "веома свеобухватан" пакет додатних мера подршке свом пословном сектору.

"Сутра у подне, савезни министри финансија и економије представити нове мере подршке нашем бизнису. Не могу да прејудицирам сада, али биће веома свеобухватне", рекла је Меркел на конференцији за новинаре.

После вишесатног састанка са лидерима 16 савезних покрајина, канцеларка је додала да ће региони који су највише погођени епидемијом корона вируса можда "привремено затворити обданишта и школе" до после Ускрса.

Договорено је да се откажу сви догађаји који нису неопходни и са мање од 1.000 учеесника.

У Немачкој је досад умрло шест особа, а скоро 1.900 је заражено.

Прочитајте ОВДЕ како је Михаил Горбачов својим изјавама уздрмао планету.

Извор: Фонет/Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА