Најновије

ШОК ЗА РУСЕ И ТУРКЕ: Заједничке патроле наишле на неочекиван проблем у Алепу и Латакији! Ево ко крши договор Путина и Ердогана

Руски и турски војници организовали су заједничку патролу у провинцији Алепо, изјавио је данас начелник руског Центра за помирење супротстављених страна у Сирији Олег Журављев.

Руско-турска патрола (Фото: Јутјуб)

"Редовна заједничка руско-турска патрола је спроведена дуж саобраћајница у Алепу", изјавио је Журављев.

Јединице руске војне полиције такође су организовале патроле кроз Алепо и Ал Хасака провинције, док је руска извиђачка авијација обављала надзор из ваздуха.

Журављев је подсетио да су ове активности у складу са руско-турским споразумом о прекиду ватре у зони деескалације у Идлибу, који је постигнут 6. марта.

"Током дана није било минобацачких напада са положаја паравојних група које контролише Турска", констатовао је руски званичник.

Он је додао да су јединице Исламске партије Туркистана и Џабат ал Нусре (обе је Русија забранила), а над којима ни Турска нема контролу, 11 пута прекршиле прекид ватре у Латакији и Алепу.

Истовремено, руска војна полиција је обезбедила пратњу турском конвоју на путу до турског посматрачког пункта у зони деескалације у Идлибу.

Руски Центар за помирење супротстављених страна у Сирији наставља да испуњава своју мисију након завршетка војне кампање у Сирији, а званичници Центра редовно путују по ослобођеним територијама и процењују хуманитарну ситуацију.

Руска војска највише је ангажована на пружању помоћи избеглицама које се враћају својим кућама и помаже евакуацију цивила из зона деескалације.

Прочитајте ОВДЕ како руска војска патролира Идлибом.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА