Најновије

СРБИ СУ НАЈСЛОЖНИЈИ У НЕВОЉИ! Свака част: Мајка троје деце из Ваљева шије заштитне маске и поклања их болници

Кардиологија ваљевске болнице више не треба да брине због недостатка заштитних маски, јер их је за ово одељење бесплатно обезбедила млада Ваљевка Ана Лазаревић (23), мајка троје малишана, која већ данима, откако је вирус короне почео да се шири, шије маске за лице и поклања их здравственим радницима.

Илустрација (Фото: Pixabay)

По струци економски техничар, мајка Вељка (4) и 15-месечних близнакиња Лене и Сташе, пре годину и по дана почела је да се бави шнајдерајем, правећи оградице и постељине за бебе. Занат је, међутим, због бриге о малишанима морала да остави “по страни”, али када је на друштвеним мрежама видела објаву о несташици маски за здравствене раднике, није чекала ни час да се поново лати шиваће машине и материјала који јој је остао, па је кухиња њеног дома претворена у “погон” за израду маски за болницу.

- На жалост, сада је оваква ситуација, али је леп осећај да можете да помогнете некоме, пре свега људима који морају да остану здрави и безбедни, како би могли да помогну и излече оне којима је помоћ потребна. Маске за кардиологију су урађене и испроручене, припрема се потребна количина за педијатрију, а онда и за Ургентни центар и одељење трансфузије. Ја дневно могу да постигнем да сашијем 30 комада, али срећом у шивење су се укључиле још три суграђанке с којима делимо материјал, тако да ће маски за нашу болницу свакако бити – прича Ана.

Реч је, како каже, о маскама које шије од памучног платна и у које се, како су јој објаснили лекари, убацује газа или тетра пелена. У послу јој, чувајући децу или тако што сече тракице за маске, помаже и супруг Горан, који због ванредног стања тренутно не ради. Лазаревићи кажу да су успели да организују дан и време у кућној изолацији проводе на најбољи могући начин – овом хуманом мисијом.

- Доста људи нас контактира путем друштвених мрежа, али оно што ме је мало разочарало јесте да велики број њјих пита – „колико наплаћујем“. Апсолутно то не желим, нити ми је то била идеја. Не могу никога да одбијем ко моли, али у овом тренутку приоритет је болница, јер ако не омогућимо нашим лекарима и медицинским сестрама да буду потпуно заштићени, у ризик доводимо све – каже Ана.

Уз неколико одељења ваљевске болнице, она је сашила и 15 маски за запослене на копу „Тамнава“ Рударског басена „Колубара“ где јој ради отац, а још 15 комада припрема и за другу смену радника у том предузећу.

Шта је све Несторовић погрешно рекао о вирусу, прочитајте ОВДЕ.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА