Најновије

Новак Ђоковић донира милион евра за куповину респиратора и медицинске опреме!

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић са својом супругом Јеленом, ће донирати милион евра својој земљи у за куповину респиратора и медицинске опреме.

Новак Ђоковић (Фото: Јутјуб)

Он је на онлине конференцији из Марбеље, где се тренутно налази, обратио новинарима.

Новак се на самом почетку излагања захвалио свим лекарима који даноноћно раде на спашавању живота људи, баш као и властима које чине све како би олакшали функционисаје и рад свих.

– Хвала вам што сте присутно данас на конференцијском дружењу. Пре свега бих започео са великом захвалношћу свом медицинском особљу које се данима широм света бори за здравље људи и труди да на сваки начин помогне инфициранима. Непредвидива ситуација, јако озбиљна, из дана у дан се мења и извор информација и стање.

– Захваљујем се и државним властима које су биле на располагању, комуницирали смо са свима који су нам били на располагању и давали информације које су помогле како да спроведемо донацију.

Потом, Новак је истакао да донира милион евра за куповину респиратора и додатне медицинске опреме.

– Број оболелих и инфицираних расте сваким даном и у складу са тим смо Јелена и ја и фондација одлучили да прикупимо што више информација да установимо који је најбољи начин како да донирамо своје ресурсе, знање и новац и како би најадекватније та помоћ могла да утиче на здравље људи широм Србије.

– Наша донација је милион евра за куповину респиратора и додатне робе. Респиратори су најнеопходнија опрема за спасавање живота. Судећи по стању у болницама, они су већ данас потребни и најбоље су краткорочно, а и дугорочно решење. Зато смо одлучили да милион донирамо за респираторе путем мог стрица Горана који има утицајну мрежу људи на кинеском тржишту.

– Дошли смо директно до произвођача и чекамо сваког дана да дође информација о количини респиратора и ценама. Отац и мајка имају многе пријатеље по Европи, у Немачкој смо нашли неке респираторе и тамо ћемо неке купити и донирати где је најпотребније – саопштио је Ђоковић.

Да подсетимо, Новак је са породицом тренутно у Марбељи, где се придржава свих правила изолације и где проводи време током паузе изазване непредвиђеним околностима.

Како Вучић ванредним стањем уводи диктатуру, прочитајте ОВДЕ!

Извор: vesti-online. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА