Најновије

"ОНАЈ КО ПРИМИ ЖЕНЕ У ДЕЦУ, ПРИМА И ОЧЕВЕ!": Аустријски канцелар против пријема миграната!

Аустријски канцелар Себастијан Курц упозорио је данас да би милиони људи могли кренути на пут ка Европи ако "падне" турско-грчка ганица.

Мигранти (Фото: Јутјујб)

- Имамо милионе људи који желе да крену на пут, ако стекну утисак да ће моћи да прођу - поручио је он у емисији "Прессестунде" аустријске државне телевизије ОРФ.

Курц је указао да се широм света налази 100 милиона људи у бекству.

- То није претеривање, већ реалност - подвукао је он додајући да је Аустрија спремна да штити своје границе, ако дође до покушаја пробоја њене међе.

Успротивио се захтевима појединих аустријски политичара да Аустрија прими жену и децу са грчких острва, рекавши да „онај ко прими жене и децу, такоде прима и очеве и мушкарце“.

Подсетио је да је у Аустрији само у јануару и фебруару ове године прихваћено 2.500 захтева за азил.

Курц је истакао да сматра да је и даље помоћ на лицу места боља, због чега ће влада све донације, које буду прикупљене до Ускрса кроз акцију ОРФ "Сусед у невољи" за избеглице у Идлибу удвостручити из Фонда за непогоде.

"Ердоган је све ово организовао"

Курц је пре неколико дана оштро осудио турског председника Реџепа Тајипа Ердогана, оптуживши га да злоупотребљава избеглице како би извршио притисак на ЕУ.

Курц је после састанка са министрима унутрашњих, спољних послова и одбране, казао да пре месец дана није постојала хуманитарна криза у Турској, нити на грчкој граници, а сада смо суочени са таласом избеглица, али не на обе копнене границе.

Сиријски цивили зауставили амерички конвој, а онда војнике засули камењем! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА