Најновије

КРИВА ЈЕ 5Г МРЕЖА? После ХААРП-а и Кинеза, теоретичари завера развили нову теорију! Ево шта је права истина!

Пандемија коронавируса са собом је донела и теорије завере. Заборавите ХААРП антене и заверу против кинеске економије, јер су те теорије пале у други план. Теоретичари завера заокупљени су писањем да 5Г мрежа - најмодернији и најбржи вид интернет саобраћаја, са подацима преноси и вирус.

5Г мрежа (Фото: Јутјуб)

Маска, рукавице и останак код куће могу вас заштитити од епидемије, али не и од инфодемије, како је Светска здравствена организација назвала поплаву лажних вести којој смо изложени.

Инфодемија је своје жртве однела чак и међу суздржаним Британцима, па су становници једног места код Бирмингема запалили "зле стубове" за које су веровали да са пробним 5Г сигналом шире по Енглеској и коронавирус.

"Вероватно да је мало ко очекивао да у 21. веку, веку технологије и науке, један број људи може бити склон да верује теоријама завере. Али, постоји неколико фактора који данас чине плодно тле за развој ових теорија, а то су пре свега овакве драматичне кризне ситуације попут ове са коронавирусом, када људи немају довољно информација и када не добијају јасне одговоре како се са том појавом изборити", наводи Далибор Петровић, социолог друштвених мрежа.

На друштвеним мрежама 5Г мрежа нашла се на мети и пре пандемије. Сада је све кулминирало, каже Марија Вучић.

"Чак и имамо некакве онлајн петиције које се потписују овде у Србији и тврдње да 5Г изазива рак, помор птица и слично. Заправо би требало да реагује неко из власти и скрене пажњу на то да су то све неистине", каже Марија Вучић.

Рационални аргументи - да радиоталасима биолошки организми, па ни вируси, не могу да путују, често су потиснути. Док се случајност да је епидемија почела у Вухану, граду који има 5Г мрежу, узима као крунски доказ за теорију.

"Ви када погледате боље, видећете да та теорија није одржива, да на пример Иран нема 5Г мрежу, а једна је од земаља са највише оболелих. Исто тако, вирус се појавио и у Африци, где такође нема 5Г мреже", додаје Вучић.

Социолог Далибор Петровић такође нема дилему да је власт, пре свега просветна и научна, та која мора развејати сумње.

"Више од тога, иза свега стоји осећај неповерења у политичаре, али и у научнике јер људи данас у великом броју верују да и иза политичара и иза научника стоји логика капитала", наводи Петровић.

И док глас расте у ходу на друштвеним мрежама, појединци знају и лек за проблем који су нам створили 5Г, ХААРП и друге новотарије. То су "сода - кашика супена, пола лимуна исцеди, мало воде и попит".

Прочитајте ОВДЕ да ли се САД икада суочила са оваквом претњом.

Извор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА