Најновије

Тачи још једном затражио од Куртија име мандатара!

Председник тзв. Косова Хашим Тачи послао је писмо премијеру техничке владе и лидеру Покрета Самоопредељење Аљбину Куртију да предложи новог мандатара и додао да чека одговор на захтев који му је упутио 2. априла, да би предложио кандидата за премијера.

Хашим Тачи (Фото: Јутјуб)

– Подсећам вас да је Покрет Самоопредељење, у складу са чланом 95 Устава… и одлука Централне изборне комисије о потврди коначних резултата превремених избора за Скупштину Републике Косово, одржаних 6. октобра 2019. године, политички субјект који је освојио највећи број мандата у Скупштини ради формирања владе и има право да предложи кандидата за формирање Владе – написао је Тачи, преноси Косово онлајн писање Кохе.

Тачи додаје да је након покретања поступка за изгласавање неповерења влади одржао консултативне састанке са свим политичким странкама заступљеним у парламенту како би проценио да ли је у њиховом интересу да формирају нову владу или да да се рапусти скупштина

– С тим у вези, узимајући у обзир горе поменуте акте, пружио сам им прилику, као и Покрету Самоопредељење да предложе кандидата за премијера. Грађани Косова и политичке странке заступљене у Скупштини с правом очекују функционисање нове владе и очекују да поставим кандидата предложеног за премијера – поручио је Тачи.

Подсећа да га „уставни мандат обавезује“ да гарантује демократско функционисање институција, укључујући обезбеђивање именовања кандидата за премијера за формирање нове владе.

– Као председник, деловаћу поштујући уставне кораке како би грађани Републике Косово што пре добили нову Владу – написао је Тачи.

Нико не би требало да злоупотребљава кризу за политичке игре! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА