Најновије

Један од најмоћнијих топова на свету спреман да буде испоручен руској војсци!

Русија је довршила модернизацију самоходног топа 2С7М, једног од најмоћнијих на свету. Први је већ спреман за испоруку руској војсци, наводи произвођач Уралвагонзавод.

Руски топ (Фото: Јутјуб)

Први модернизирани самоходни топ Малка 2С7М спреман је за испоруку руским оружаним снагама, стиже порука из прес службе произвођача Уралвагонзавод.

Модернизација је била усмерена на преносник, дистрибуцијске механизме, генератор, посматрачке уређаје, интеркомуникацијске и радио станице. Увезене компоненте замијењени су локално произведеним одговарајућим компонентама.

Карактеристике шасије, окретност, покретљивост и главне техничке карактеристике топа побољшане су током модернизације.

Произвођач је изјавио да је поузданост механизма за пуњење, цев и састав за контролу ватре проверена током испитивања. Први примерак спреман је за испоруку руским оружаним снагама и фирма може започети серијску модернизацију топа”.

Ова серија топовских састава је у служби још од 1975. године. 2С7М Малка модернизована је верзија самоходног топа 2С7 Пион, развијеног у 1970-има и сматра се једним од најмоћнијих на свету. Наоружан калибром 203 мм, а у служби је од 1975. Прва модернизација је била 1983. године.

2С7М користи експлозивна средства и пројектиле с додатним погоном. Међутим, његова главна предност је могућност кориштења против-бетонских и хемијских пројектила, али и пројектила с нуклеарним пуњењем.

Прочитајте ОВДЕ  какво је још појачање стигло руској војсци.

Извор: logicno. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА