Најновије

ЏИХАДИСТИ ОТКАЗАЛИ ВЕРНОСТ ВАШИНГТОНУ! Сиријски побуњеници, који имају подршку Американаца, положили оружје пред Асадовим снагама! (ВИДЕО)

Група сиријских побуњеника, који су до сада имали подршку америчке војске, предала се Сиријској арапској армији (САА) у провинцији Хомс.

Сиријска војска (Фото: Јутјуб)

Локални медији наводе да су побуњеници из региона -Ал-Танф на југоистоку Хомса одлучили да предају оружје и сву опрему сиријској војсци.

Такође, наводи се да су се побуњеници предали после дужих преговора са сиријском војском. Детаљи преговора нису објављени, али се наводи да су они трајали неколико дана.

Поједини побуњеници су наводно тражили да буду пребачени у Идлиб где се налазе разне фракције џихадиста, које се боре против САА.

Регион Ал-Танф је под контролом побуњеника, који већ годинама имају подршку Американаца. Они су у Сирији ушли из Ирака. Америчка окупаторска војска је већ неколико пута одбила да напусти ово подручје тврдећи да планирају да остану у Сирији док како би се борили против припадника Исламске државе. Међутим, у региону Ал-Танф нема терористичких активности.

Прочитајте ОВДЕ како је руски Панцир оборио француски борбени авион.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА