Најновије

ВУЛИН: Војска је учинила Србију поносном

“Припадници Војске Србије су извршили сва наређења у борби с вирусом и ни једног часа нисмо допустили да се умањи наша борбена готовост”, истакао је министар одбране Александар Вулин.

Вулин (Фото: mod.gov.rs)

Он је нагласио да је Војска спровела сва наређења врховног команданта Александра Вучића и све што је медицинска струка оценила као потребно.

- Помогли смо МУП да обезбеди све граничне прелазе, преузели обезбеђење око 150 установа социјалне заштите, више од 120 различитих медицинских објеката, 20 мигрантских кампова, поставили смо и обезбеђујемо привремене болнице” навео је министар Вулин и као посебне успехе издвојио то што је за десет дана на ВМЦ Карабурма уређена једна од најбољих Ковид болница, а за само 15 дана подигнута још једна болница на Карабурми и биће отворена за неколико дана.

- Ни једног часа нисмо допустили да се умањи наша борбена готовост”, истакао је министар Вулин. “Србија је чувана, а Срби где год да живе могу да се ослоне на нас. Замислите како би изгледало да немамо овакву војску, ко би на себе преузео наш посао. Увек може боље, али припадници војске су Србију учинили поносном - рекао је министар Вулин у интервјуу за Курир.

Министар Вулин упоредио је садашњу борбу за коронавирусом са Ваљевском болницом 1915. године, али и тада и сада, истиче он, "нија наша Србија умрла, жива је, јака и борбена".

- Видели смо како се држава бори, где су слабости, а где смо јаки. Видели смо колико је важно имати снажно вођство и колико је битно што нам је на челу државе Вучић који је у стању да мотивише и окупи и људе и систем - истиче министар Вулин.

Он верује да ћемо после победе над вирусом бити бољи људи, да ћемо се више окренути правим вредностима, породици, солидарности, држави, борби за очување нације, спремности на огроман рад, на жртву, а као посебну вредност наводи то што смо у овој великој несрећи поново открили разумевање међу генерацијама. “Млади су помогли старијима, а старији поштовали бригу младих, дуго то нисмо могли да осетимо”.

Министар Вулин наглашава да помоћ Русије и Кине и многих других земаља не може бити заборављена! И запитао се колико би мртвих било у Србији да смо зависили од увоза медицинске опреме из Европске уније?

- Мигрантска криза је ранила идеју европске солидарности, а коронавирус ју је убио. Све земље су затвориле границе, извеле војску на њих. Италији су помогле Кина, Русија и Куба, земље којима је Италија кроз ЕУ увела различите санкције. ЕУ је забранила извоз медицинске опреме и лекова ван својих граница. Да смо зависили од тог увоза, колико би мртвих било у Србији? Да смо гласали у међународним форумима против Кине и Русије, сврставајући се уз ЕУ, да смо и ми увели санкције Русији, колико помоћи бисмо могли да очекујемо? - пита се министар Вулин и указује на значај свега онога што је Србија на челу са председником Вучићем успела сама да обезбеди у борби против епидемије.

Истакао је да је највећи број заражених припадника Војске Србије добро, да се њихово здравствено стање свакодневно прати, а налазе се у Ковид болницама, привременим болницама, карантинима и самоизолацији, с блажим симптомима и на путу су опоравка.

И овај Васкрс, каже министар одбране Александар Вулин прославиће са војском. А памтиће га по томе што људи умиру и што многи проводе празник без породица, забринути за своје здравље.

- По захвалности што су ми деца, супруга и родитељи добро и по поносу што сам учествовао у борби за живот Србије - закључује у својој изјави министар одбране.

Како Бил Гејтс спрема глобалну диктатуру прочитајте ОВДЕ.

Извор: Српски Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА