Најновије

ОПАСНОСТ ЈОШ УВЕК НИЈЕ ПРОШЛА: У Вухану обавезно тестирање на коронавирус!

Кинеске власти данас су издале наредбу према којој ће сви радници чији су послови повезани са појединим услужним делатностима морати да буду подвргнути тестирању на корона вирус ако желе да напусте град Вухан.

Вухан (Фото: Јутјуб)

Наредба је издата после укидања 70-дневног карантина којим је практично окончана епидемија ЦОВИД-19 у Вухану, где је крајем прошле године и почела.

Радници у областима неговатељства, образовања, безбедности и другим секторима у којима постоји велика изложеност јавности пре одласка из града морају да прођу тест на нуклеинску киселину, стоји у наредби кинеске националне комисије за здравство.

Како наводи Ројтерс, трошкове тестирања ових радника сносиће власти провинције Хубеј, чији је Вухан главни град, а запослени у другим секторима позвани су да се пре напуштања града добровољно подвргну тестирању.

Рестриктивне мере уведене због корона вируса постепено се ублажавају, па сви који су стигли у Вухан пре кинеске Нове године, када је у епидемија у Кини кулминирала, сада могу да се врате кући.

Да би могли да се врате на посао, у року од седам дана по доласку морају да поднесу доказ да су били негативни на тесту на корона вирус и да су доброг здравственог стања, док ће сви други морати у двонедељни карантин.

И многе компаније у Вухану већ су затражиле од својих запослених да се тестирају на корона вирус да би могли да се врате на радна места.

Цена нафте пада, али какве су тачно прогнозе? Више о томе ОВДЕ.

Извор: Српски Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА