Најновије

ЈОВАНОВИЋ: Сви морамо да слушамо власт и струку, биће времена за политичке обрачуне!

Милош Јовановић, лидер ДСС и члан Председништва покрета Метла 2020, истиче да је најбољи начин за превазилажење кризе изазване епидемијом коронавируса праћење упутстава надлежних државних органа и припадника медицинске струке како се Србији не би десио сценарио попут оног у појединим европским државама.

Јовановић (Фото: Јутјуб)

Јовановић каже и да поштује све мере које је држава, у договору са струком, донела.

Како проводите време у карантину?

- Дуго сам био на терену због политике, па је почео семестар на факултету, зато користим ово време да будем с породицом. Читам, погледам филм, али не запостављам ни факултетске обавезе, организујем онлајн наставу. Ситуацију треба схватити озбиљно и без панике. Треба слушати шта надлежни органи и струка говоре. Смањити на минимум сваку интеракцију јер што брже прође, то ће бити боље за здравље нације и економију.

Како оцењујете мере које је увела Влада Србије, да ли је реакција била правовремена?

- Први сам јавно подржао ванредно стање када је уведено јер бих то ја исто учинио. Вирус је много озбиљнији од сезонског грипа, лако се шири, што се види на примеру европских земаља које су то олако схватиле и касно увеле мере. Добиле су резултате које не бих желео да видим у Србији. Ванредно стање је добра мера, свака рестриктивна мера је добродошла, али да се остави могућност да људи оду у набавку. Не видим да имамо других решења осим тога, реакција је била правовремена.

Да ли су економске мере Владе одговарајуће?

- Идеја упумпавања новца је нешто што је добро. Наш економски тим због ове ситуације није анализирао све могућности, али није то ништа што друге државе не раде. Идеја о упумпавању новца, како код грађана, тако и у државу и фирме, као и одлагање неких дажбина у смислу пореске политике, иду у добром правцу. Што се мораторијума тиче, битнији су кредити које плаћају предузећа и треба учинити све да се она спасу, да не уђу у стечај.

Поједини опозициони политичари користе ситуацију за политичка препуцавања, подсмевају се епидемији, да ли је такво понашање умесно у овом тренутку?

- Биће прилике да се политички дискутује и обрачунава. Немамо другу државу, треба да пратимо шта причају државни органи и струка, а за политичке кампање има времена. Покрет Метла 2020 се никад није бавио политиканством, па неће ни сада.

Да ли је целодневни карантин могућ у Србији прочитајте ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА