Најновије

СУДАР ДВЕ СИЛЕ ЈЕ ОСТАВИО КРВАВИ ТРАГ У ПУСТИЊИ: Битка изузетних размера се изненада обрушила на сиријску војску!

У среду је турска војска извела не испровоцирани напад на положаје Сиријске арапске армије (САА) на западном делу покрајине Алепо.

Турска војска (Фото: tsk.tr)

 

Према Сиријској опсерваторији за људска права (СОХР), турска војска, а не њихови савезнички милитанти, циљали су положаје сиријске војске у близини града Кафр Нуран у среду.

За напад се прво помислило да ге је извео Народноослободилачки фронт (НЛФ) кога подржава Турска или један од њихових џихадистичких савезника; међутим, према извештају СОХР-а, у ствари биле су оружане снаге Турске.

Пошто су НЛФ и друге групе милитаната већ присутне на осматрачницама турске војске, тешко је одредити ко је извор ових напада.

Милитантне групе искористиле су своје присуство на осматрачницама турске војске да изврше нападе попут ових већ у прошлости, посебно у покрајини Идлиб, када су обе стране требале да се придржавају споразума из Сочија од 17. септембра 2018. године.

Раније ове недеље турски председник Реџеп Тајип Ердоган упозорио је сиријску владу да ће снаге његове земље наставити да нападају ССА уколико прекрше примирје из Москве; међутим, сама Анкара није успела да уклони милитантне групе које су смештене јужно од магистралног пута М-4.

Русија гради нову ваздухопловну војну базу у Сирији. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Правда

 

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА