Најновије

СКУПШТИНА СРБИЈЕ: Стигле уредбе донете за време ванредног стања

У Скупштину Србије ушао је Предлог закона о потврђивању уредаба које је влада уз потпис председника Републике донела за време ванредног стања.

Српски парламент (Фото: Јутјуб)

Посланици, како предвиђа предлог закона, требало би да потврде 44 уредбе, међу којима су Уредба о мерама за време ванредног стања, више измена и допуна Уредба о мерама за време ванредног стања, затим Уредбу о коришћењу финансијских средстава буџета Србије за време ванредног стања услед болести Ковид -19.

Ту је и Уредба о роковима у судским поступцима за време ванредног стања, уредбе о пореским мерама за време ванредног стања ради ублажавања економских последица, Уредба о прекшају за кршење наредбе министра унутрашњих послова о ограничењу и забрани кретања лица на територији Србије.

Међу Уредбама је и она која се тиче формиарања привременог регистра и начину уплате једнократне новчане помоћи свим пунолетним држављанима Србије.

Пред парламентарцима ће се наћи и уредбе које се тичу помоћи пољопривредницима, организацији рада установа социјалне заштите и друге…

Председница Скупштине Србије Маја Гојковић рекла је јутрос да ће се на предстојећој седници скупштине планираној за уторак, расправљати само по тачкама дневног реда, којих би, каже, требало да буде око 45.

Седницу ће, додаје, заказати када Влада, која данас заседа, достави парламенту неопходне предлоге одлука и аката.

Посланици опозиције која бојкотује парламент разматрају овог викенда да ли ће учествовати на тој седници.

Вучић победио сам корону, аплаузи се сливају као Нијагара, док Шешељ, Чанак, Чеда, Палма певају терцу! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА