Најновије

Мајске подвале

Пошто су комунисти наљепши мјесец у години претворили у празник рада и прославу рођендана друга Тита, а монтенегрини у прославу покраденог референдума у други план је пало нешто што превазилази њихову тиранију. То је велика српска слава Ђурђевдан и још већи или највећи црквени празник код Црногораца и Херцеговаца, па и свих Срба литија посвећена Светом Василију Острошком.

Ераковић (Фото: Хелм Каст)

Пише: Велимир Ераковић

Епидемиолошки тим није ни предложио да се у Црној Гори уведе ванредно стање због вируса који убија, већ само мјере које су по потреби појачаване. Сада, при крају пандемије донијели су низ одлука како би се,, живот почео враћати у нормалу,,. Тешко их је све побројати, али ето почињу са радом фризери, локали, школа је завршена, почиње и дио локалне управе да ради и тако редом. Одлуке важи од 1 завршно са 14 мајем. Све је урађено смишљено да Никшић и Херцеговина 12 маја не прославе литију Светом Василију Острошком и да се без обзира на забрану, наново не покрене талас литија иако је корона још ту. Ко није присуствовао овоме догађају у Никшићу не може ни да сања о каквом спектакуларном скупу се ради. Нико још није тачно рекао број народа који се тај дан окупља, јер се од Храма и статуе мајке Божије прави толика колона вјерника која прави круг кроз читав град и на центру га Митрополит Амфилохије са осталим Епископима освештава. Митрополит уствари држи бесједу и светом водом посипа народ. Град освештава Свети Василије Острошки куда год прође,али и шире. 

То је једини дан када Никшић миром и тамјаном мирише, када се свако радује и стари и млади, небо, земља, гора, када се душа пуни радошћу и љубављу. Никшић од уништеног  града економски и свакако другачије тај дан добија највећи могући благослов. Но то не одговара злочинцима који су на власти јер знају да ипак већина која светкује су Срби. НТК тим је овим потезом по налогу Мила Ђукановића озваничио диктатуру и угрозио најосновнија људска права и слободу. Посебна је прича зашто на челу овога тима није министар здравља, а не министар пољопривреде. 

Зато се Мило Ђукановић са својим сатрапима бори против пандемије на овако великом скупу посвећеном Острошком чудотворцу, који би могао само помоћи болесном и немоћном. То су исте или сад већ горе мајске подвале на које смо навикнути још од референдума. Подвале које је вјерујући народ већ разобличио и кренуо у борбу за очување идентитета. Борбу коју уз помоћ цркве никако не може да изгуби.

"Користећи корону, Вучић у тишини предао Шиптарима Газиводе". Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Правда 
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА