Најновије

Овакав секс "лечи све ране": Мушкарци га посебно воле

Сви који су га икада испробали, сагласни су да је секс помирења најбољи део свађе међу љубавним партнерима и да је то врста секса која лечи све ране.

Илустрација (Фото: принтскрин)

Сексуални терапеути истичу да овакав секс учвршћује интимну повезаност партнера, упркос томе што се око других питања партнери не слажу.

Уколико практикујете ову врсту секса или вам се чини толико примамљива да бисте желели да је испробате, морате бити свесни да за секс помирења постоје одређена правила:

Секс не решава проблеме

То што сте ружну ситуацију - свађу, заменили знатно лепшом - сексом, морате бити свесни да разлог због којег је свађа настала није магично нестао. Секс помирења неће и не може да реши проблем. Такав секс је заправо својеврсна пауза од свађе која може да помогне у повезивању сукобљених љубавника како би касније ''хладне главе'' пронашли решење проблема.

Без љутње у спаваћој соби

Многи стручњаци често истичу један савет, који је поготово важан када је реч о сексуалним односима. Тај савет каже да се у кревет не сме ићи љут. Разлог томе, упозоравају стручњаци, јесте да би љутња могла поновно да се распламса.

Уместо тога покушајте да усмерите своју љутњу и да је претворите у страст, јер тиме секс помирења може да добије исцељујуће моћи. Исто тако, сексуални однос услед свађе може да буде знатно страственији и интензивнији него уобичајено вођење љубави, што може додатно да распламса интимну везу.

И уобичајени секс је важан

Секс помирења нема никаквог смисла ако је то једини секс, већ је важно редовно водити љубав. Ако је секс помирења једини начин за остваривање интимног односа међу партнерима, постоји велика опасност да дође до дизбаланса због чега ће љубавници међусобно осетити страст једино када се свађају.

Осим тога, никад није добро присиљавати партнера на овакав секс јер у том случају он неће имати исцељујући учинак. Сасвим је у реду ако један од партнера то не жели, већ му је потребан мир без телесних додира.

Зашто је важан секс помирења?

Као што смо већ написали, овакав секс није начин решавања проблема, већ средство које може да доведе до помирења. Будите свесни да ако је током свађе дошло до секса, то никако не значи да не би требало да се извините због изговорених речи и да с партнером усмено расправите о разлогу свађе и пронађете решење проблема.

Исцелитељске моћи секса помирења огледају се у томе што оргазам може да отпусти тензије присутне након свађе, али исто тако што помаже да разбистрите ум и подсети вас зашто волите свог партнера.

Шок исповести девојака које су дале гузу прочитајте ОВДЕ.

Извор: Центар здравља

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА