Најновије

СВЕТ СТРЕПИ! САКАШВИЛИ ЋЕ ИЗАЗВАТИ РАТ ИЗМЕЂУ РУСИЈЕ И УКРАЈИНЕ?! Кијев гурнуо прст у око Москви именовањем Грузијца, иза кога стоји ЦИА!

Именовање Михаила Сакашвилија на место заменика премијера Украјине не само да може довести до раскида дипломатских односа између Тбилисија и Кијева, већ може и изазвати војни сукоб у великим размерама. Слично мишљење изнео је и грузијски политиколог Шота Апкаидзе.

Михаил Сакашвили (Фото: Риа)

- Очекивали смо да ће нам га украјинска страна предати, изручити Грузији где би био осуђен - рекао је стручњак, истичући да би се бивши грузијски председник Сакашвили суочио са затворском казном у својој домовини.

Упркос томе, Кијев игнорише ову чињеницу, изазивајући огорчење са грузијске стране: "То је неприхватљиво и нећемо се помирити, не требају нам такви односи са Украјином, где ће живети неко ко је тражен у Грузији због низа озбиљних кривичних дела и против кога се покреће кривични поступак." 

Истовремено, стручњак каже да су грузијске власти већ "опозвале амбасадора, и да ће следећи корак бити прекид дипломатских односа".

Међутим, стварна опасност овог именовања Сакашвилија прети самим Украјинцима, јер је "он амерички пројекат који ће следити америчке циљеве и подстаћи сукобе, укључујући и у Украјини".

Политиколог је истакао да ће нови потпредседник владе постати још један послушни инструмент у рукама Сједињених Држава, уз помоћ којих ће се створити контролисани хаос у Украјини.

Истовремено, степен подстицања на овај хаос прети да достигне такав ниво да Сакашвили може лако изазвати рат.

- А када настане хаос, тада ће бити могуће ратовати с Доњецком, Луганском и у правцу Крима - објаснио је аналитичар, истичући да би овај амерички пројекат "Сакашвили" могао да изазове свеопшти рат између Русије и Украјине.

Прочитајте ОВДЕ  имамо ли овакву пандемију зато што глобализација више не одговара њеним творцима - САД и Европи?

Извор: медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА