Најновије

Жесток обрачун Курда и Сиријаца у Камишлију! Руси морали да интервенишу (ВИДЕО)

Борци провладиних Националних одбрамбених снага (НДФ) пуцали су на патролу Сиријских демократских снага (СДФ) у близини сиријској града Камишлија.

Руска војна патрола у Сирији (Фото: Јутјуб)

Како су навели очевици уследила је потом размена ватре, а један припадник СДФ-а је убијен, док је други задобио тешке повреде.

У званичном саопштењу СДФ-а наводи се да су провладине снаге одговорне за инцидент.

“Припадници сиријског режима пуцали су на наше војно возило, које је било у заједничкој патроли са припадницима општине Ал-Шаб. Они су превозили медицинске раднике, а онда је уследио кукавички напад”, наводи се у саопштењу СДФ-а и додаје се да су њихови припадници одговорили на напад.

Локални медији да је брзо интервенисала руска војна полиција, која је спречила даље инциденте. Руска војска тренутно патролира овим градом, а ситуација је мирна.

Припадници НДФ и СДФ су до сада имали добру сарадњу на терену, али је било повремених инцидената, који су били резултат личних неслагања појединаца или недостатак координације.

Локални медији наводе да овај последњи инцидент неће утицати на војну сарадњу званичне владе у Дамаску и припадника СДФ-а.

Прочитајте ОВДЕ зашто је убијен један од команданата Хезболаха у Либану.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА