Најновије

ТРАМПОВИ СПЕЦИЈАЛЦИ ПОДВИЛИ РЕП! Сиријски цивили надмудрили Американце: Пресрели непријатеља и натерали га да се врати одакле је дошао!

Локално становништво на северу сиријске провинције Ал-Хасака пресрело је амерички војни конвој и натерали га да се врати одакле је дошао.

Амерички војни конвој у Сирији (Фото: Јутјуб)

Градоначелник Тел Сатех Гарбија Ахмед ал-Халил изјавио је за локалне медије да су мештани Салхијат Харба и Мишерфаха зауставили окупационе снаге.

Цивили су окружили конвој који је био неколико сати заробљен. Амерички официри су затражили од локалних становника да им дозволе да наставе својим путим, али је тај захтев одбијен.

“Амерички конвој се састојао од четири оклопна возила и цивилног аутомобила, који их је пратио. Он је заустављен на раскрсници између два града, који се налазе у сектору Ховран”, навео је градоначелник.

Конвој, који су пратили и амерички ратни авиони, дошао је из града Тел Брак.

Поједини медији наводе да је локално становништво имало и подршку Националних одбрамбених снага (НДФ).

У последњих неколико месеци мештани у сарадњи са локалним властима више пута су спречавали америчке војне конвоје да се слободно крећу Сиријом.

Влада у Дамаску жели да изгради добре односе са арапским племенима на североистоку Сирије. Овај потез је забринуо Американце, који желе да ојачају свој утицај у овом региону, а пре свега због богатих нафтних поља.

Прочитајте ОВДЕ како је Израел поново напао Сирију.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА